Aktuel særudstilling

15. september 2017 - 7. januar 2018

Trine Søndergaard, I min Faders hus er mange rum, 2016. (c) Trine Søndergaard

 

TESER på Fuglsang Kunstmuseum
15. september 2017 – 7. januar 2018

 

Refleksioner over reformationen

I 1517 offentliggjorde Martin Luther 95 teser på kirkeporten i Wittenberg i Tyskland som en kritik af pavens og præsternes magt. Det blev indledningen til reformationen – en ’bevægelse’ der ændrede kristendommen i store dele af verden og bl.a. betød, at kirken i Danmark brød med den katolske kirke for at tilslutte sig protestantismen.

 

TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen er en udstilling, der markerer 500-året for starten på den lutherske reformation.
25 af tidens fremtrædende billedkunstnere er blevet inviteret til at gennemtænke reformationen og dens betydning for at undersøge, om samtidskunsten kan aktualisere reformationen, visualisere teserne og give anledning til refleksion.


Kunstnerne har fået frie hænder til at give de 500 år gamle tanker et nutidigt udtryk, og omsat det til maleri, skulptur, installation, foto og grafik. Værkerne er nye og lavet til udstillingen, der vises på Fuglsang Kunstmuseum.

Læs mere her

 

TESER er en vandreudstilling, der vises i Rundetaarn, Ribe Kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum, Museet for Religiøs Kunst og Stiftung Christliche Kunst i Wittenberg. 

 

Udstillingen har modtaget støtte fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Ny Carlsbergfondet, Augustinus Fonden, 15. Juni Fonden, Beckett-Fonden, Folkekirkens Fællesfond, Bikuben Fonden og Statens Kunstfond.

 

 

 

 Logo Statens Kunstfond