Fuglsang AFTEN

Onsdag d. 7. marts kl. 18.30

John C. Christensen, Oktoberaften. Nørrebro (beskåret). Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj 

 

Kunsthistoriker Hanne Abildgaard er en af de store kapaciteter på sit felt. Hun har bl.a. været redaktør på Weilbachs Kunstnerleksikon samt i en lang årrække forsknings- og formidlingschef på Arbejdermuseet i København. Hun er også forfatter til mange artikler og bøger om dansk kunst, herunder bind 6 i Ny Dansk Kunsthistorie om den tidlige danske modernisme, som er så fint repræsenteret på Fuglsang Kunstmuseum.

 

Hanne Abildgaard har de senere år helliget sig forskningen i dansk kunst, og hendes grundige indsats har medført, at ellers glemte billedkunstnere via artikler og bøger er blevet genindskrevet i historien. For Fuglsang Kunstmuseums vedkommende drejer det sig bl.a. om den ellers oversete Astrid Holm, som museet – et af få i øvrigt – har været så heldig at erhverve flere gode værker af samt om barbermaleren John Christensen, som vi ejer en meget fin tegning af.

 

I foredraget vil Hanne Abildgaard, der er en dreven formidler, fortælle bredt om sit kunsthistoriske virke, herunder de kunstnere, som hun særligt har beskæftiget sig med. Der vil også være fokus på de kunstværker, der findes i Fuglsang Kunstmuseums samling. Der vil også være mulighed for at diskutere og stille spørgsmål.

 

Museet holder åbent til kl. 20 hver den 1. onsdag i måneden (undtagen januar). Vi kalder det Fuglsang AFTEN

 

Foredrag v. kunsthistoriker Hanne Abildgaard
Onsdag den 7. marts kl. 18.30-20 i foredragssalen

Pris: kr. 95 inkl. kaffe og sødt i pausen. Dog kr. 75 for medlemmer af venneforeningen

Tilmelding på www.billetto.dk.