'Jordforbindelser'

8. juni - 23. september 2018

C.W. Eckersberg, Møns Klint. Udsigt til Sommerspiret, 1809. Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj 

 

Landskabet, naturen og vores omgivelser har ændret sig dramatisk i de sidste 200 år. Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets påvirkning af naturen går så vidt, at den kan aflæses geologisk.


Jordforbindelser er en visionær udstilling, der diskuterer et af vor tids vigtigste og mest akutte spørgsmål på en helt ny måde: Historisk kunst og geografisk udkant mødes og giver klimaspørgsmålet den jordforbindelse, der kan underbygge refleksion, debat og handling.

Udstillingen byder på en perlerække af landskabsmalerier af C.W. Eckersberg, Johan Th. Lundbye, Vilhelm Hammershøi Johannes Larsen og Peter Hansen. Disse kunstnere fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben, og sammen med naturvidenskabelige genstande fortæller malerierne historien om menneskets aftryk i landskabet.


Samtidskunstnerne Rune Bosse og Camilla Berner tilføjer en aktuel dimension samt nyt perspektiv på emnet med nyskabte værker, og der er også produceret fem video-podcasts til udstillingen, hvor bl.a. 'Bonderøven' og Jesper Theilgaard fortæller om deres jordforbindelser.

 

Udstillingen er et samarbejde mellem Faaborg Museum, Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, København.

 

Yderligere information om projektet og bidragsydere her