19. september 2014
Fuglsang Kunstmuseum

Museets nabo bag stillads

Rejsegilde

Den tidligere Forpagterbolig på Fuglsang tager ny form

 

Håndværkerne er i fuld gang med en omfattende renovering og nyindretning af nabobygningen til Fuglsang Kunstmuseum - den tidligere forpagterbolig på Fuglsang Herregård.

Arbejdet, der blev påbegyndt umiddelbart før sommerferien, er nu så langt fremme, at der holdes rejsegilde fredag d. 19. september kl. 11 med deltagelse af mange håndværkere, arkitekter, repræsentanter for bygherren og de kommende brugere.

 

Det er i første række Fuglsang Kunstmuseum, der flytter sit atelier med især børnekulturaktiviteter til forpagterboligen, og ligeledes Storstrøms Kammerensemble, der flytter administration og øvelokaler fra hovedbygningen til forpagterboligen. Det er herudover planen, at der i forpagterboligen skal etableres et større tværfagligt, kulturelt formidlingscenter, et "kunstlab.", hvor ensemblet og museet allierer sig med andre lokale kulturaktører - blandt andre Teatret Masken og Guldborgsund Musikskole.

 

Det er renoveringsfonden, der som bygherre står bag projektet, og det er også fonden, der fremover skal stå for driften af bygningen, når denne kan tages i brug i begyndelsen af 2016.

 

 

Fakta om byggeriet

 

Projektet er opdelt i to faser:

 

1.fase omfatter den udvendige renovering med Friis Andersen som arkitekter og Troels Jørgensen A/S som hovedentreprenør. Arbejdet afsluttes inden årets udgang. Samlede udgifter ca. 6,5 mio. kr. inkl. moms.

 

2.fase omfatter den indvendige nyindretning af den tidligere forpagterbolig. Der er her udskrevet en arkitektkonkurrence, hvis resultat forventes at foreligge omkring 1. oktober. Herefter skal der udarbejdes et detailprojekt for indretningen, og det forventes, at håndværkerne kan gå i gang i foråret 2015.

 

De samlede udgifter for projektet udgør ca. 22 mio. kr., og er tilvejebragt med støtte fra Realdania, Guldborgsund Kommune, Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond samt EU og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

 

Yderligere oplysninger: byggeudvalgets formand Flemming Frydendal, tlf. 20 20 06 08