MARTS nyhedsmail

En stor del af malerierne og skulpturerne i særudstillingen er skabt med inspiration fra den antikke kunst og ofte med reference til klassiske myter i almindelighed og forvandlingsmotivet i særdeleshed.


Axel Salto, Aktæon, 1937. Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ingrid Riis

FORVANDLINGER. Moderne myter i dansk kunst 1900-1950

Pressen skriver om særudstillingen:

'Ny vinkling på en lidt hengemt dansk mellemkrigskunst. Et spændende initiativ på Fuglsang Kunstmuseum'. Weekendavisen

'Tag hen og se det hele og nyd alle de sanselige værker'. Kunstavisen

5stjerner -sort  Lolland-Falsters Folketidende

Læs mere om FORVANDLINGER

Myten om Amor og Psyke

Offentlig omvisning 1. marts

 

Foredrag: Velfærdsvisioner?

Museumsinspektør Gertrud Oelsner er en af forfatterne bag den nye publikation, der ledsager museets aktuelle særudstilling. Gertrud, der også er ph.d-stipendiat v. Aarhus Universitet, holder foredrag om den danske mellemkrigskunst. D. 14. marts

Særomvisning med direktøren

Tag med særudstillingens kurator, museumsdirektør Anne Højer Petersen, i FORVANDLINGER og hør om både kunstfaglige og praktiske overvejelser ifm. tilblivelsen af udstillingen. D. 25. marts

Tuxen publikation - engelsk version

Gik du forgæves efter den anmelderroste Laurits Tuxen publikation? Den engelske version med præcis de samme illustrationer sælges igen i museumsbutikken og i museets webshop til 259 kr.

Museumsbutikken og caféen

Nyheder i butikken: bl.a. farvestrålende grydelapper og bordskånere (se billede) fra AVEVA i 100% uldfilt samt nye skindtasker fra Rudi & Harald. Salgsnyheder i caféen: udsøgte drikkevarer fra Bryghuset Møn og Frederiksdal.

Åbningstider

Åbningstiderne i marts er onsdag - søndag kl. 11 - 16, dog er der åbent hele ugen omkring påske - både hverdage og helligedage. Museumsbutikken udleverer gratis Billeddetektiv ark til børn samt gratis børneopgaver til særudstillingen.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld