OKTOBER nyhedsmail

Komponisten Carl Nielsen med familie besøgte ofte Bodil og Viggo Neergaard på Fuglsang, som summede af musik, kunst og rekreativt friluftsliv i have, skov, på Skejten og på sundet.

Bodil de Neergaard og Carl Nielsen på Fuglsang, (beskåret), ca. 1915. Ubekendt fotograf. Det Classenske Fideicommis

Fuglsang 1885-1959. Billedkunst, musik og friluftsliv

Pressen skriver om den nye særudstilling:

6stjerner -sort "Nu får man overblikket og det hele serveret på et fad. Meget fornemt!" 
Lolland-Falsters Folketidende

"En fin kunst- og kulturhistorisk udstilling, der appellerer til mange sanser."
Kunstavisen

Museumsdirektør Anne Højer Petersen udtaler:
"Det er et udstillingsprojekt, som har været længe undervejs, men som vi hele tiden har vidst, vi bare MÅTTE lave på et tidspunkt. Da museet flyttede ind her på Fuglsang, flyttede vi jo også i ånden ind i dét historiske kulturmiljø, som den nye særudstilling handler om - ikke om personen Bodil de Neergaard, men hendes tid på Fuglsang og det liv, der levedes her.
En udstilling om Fuglsangs kulturelle fortid vil altid have relevans for os, men netop nu, hvor Kulturcentertanken er under fysisk udbygning - med inddragelse af Fuglsangs Forpagterbolig ved siden af museet - har udstillingen særlig relevans. Der er jo tradition for kulturel tværfaglighed, som er en væsentlig del af Fuglsangs historiske DNA, som vi nu - synligt for alle - bygger videre på."

OFFENTLIG OMVISNING d. 4. oktober kl. 13 - 14

Læs mere om Fuglsang-udstillingen
 

Fuglsang Have og hovedbygning

Guidet vandring i Fuglsang Have v. havebrugskonsulent Jørgen Holm og kurator Tine Nielsen Fabienke. Derefter rundvisning i Fuglsangs hovedbygning v. forvalter Ann Marie Larsen. Til slut kaffe/te og kage. UDSOLGT.

Efterårsferie: Familieworkshop

Kreativ workshop for børn og deres voksne under ledelse af museets børneformidler. Vi skal både se særudstillingen og besøge Fuglsangs flotte hovedbygning og til sidst arbejde kreativt i museets børneværksted. Vælg en dag.

Musikteater på Fuglsang

I samarbejde med Teaterforeningen Guldborgsund opføres forestillingen Carl & Anne Marie. Komponisten og billedhuggerinden - en dialog i toner og ord. Spilles i musiksalen i Fuglsangs hovedbygning d. 31. oktober.

Åbningstider og noget for børn

I oktober holder vi åbent tirsdag - søndag kl. 11 - 16, dog har vi åbent alle dage i skolernes efterårsferie (uge 42).
Til børn udleverer museumsbutikken gratis Billeddetektiv til den faste samling samt gratis aktivitetsark til særudstillingen. Alle under 18 år har gratis entré på museet.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld