Kommende særudstillinger

25. januar 2019 - 28. april 2019

 

Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

 

Årets første særudstilling sætter fokus på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner. Niels Skovgaard (1858-1938), der var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard.  
Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind – og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af Niels Skovgaards omfangsrige og mangfoldige virke. Udstillingen, der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en stor og flot illustreret antologi om kunstneren på både dansk og engelsk.

 

--------------------------------------------------------------------------------------- 


17. maj 2019 - 1. september 2019Munch og Goldstein. Intense linjer


Særudstillingen viser en enestående norsk privatsamling af Edvard Munchs store træsnit og fortæller historien om det livslange venskab mellem den verdensberømte norske kunstner og den hidtil ukendte, digter Emanuel Goldstein fra Nakskov. Udstillingen på Fuglsang vil som den første nogensinde zoome ind på de to kunstneres venskab og gensidige kunstneriske inspiration.


---------------------------------------------------------------------------------------


20. september 2019 - 5. januar 2020Kristian Zahrtmann – queer, kunst og lidenskab

Udstillingen kaster et nyt blik på Kristian Zahrtmann (1843 – 1917) og hans udfordrende skildringer af mænd, kvinder og sig selv, der i dag kan betegnes som ’queer’. Dvs. anderledes i forhold til samfundets vedtagne normer og ’den gode smag’. En stor del af billedudvalget forestiller således handlekraftige historiske kvinder, erotiske mandlige modeller og farverige selvportrætter, der handler om køn, identitet og iscenesættelse. Projektets formidlingsaktiviteter udvikles med input fra LGBT Danmark.