Herregårde i Danmark - fotografier af Roberto Fortuna

Udstillingen Herregårde i Danmark i 2008 kastede gennem Roberto Fortunas smukke billeder et nyt lys på Danmarks mange herregårde. Engang spillede herregårdene en vigtig rolle i samfundslivet. I dag ligger de som enklaver i kulturlandlandskabet med vidtstrakte marker, store skove og vældige bygningskomplekser, der fortæller om en anden samfundsstruktur.

I forbindelse med udgivelse af Nationalmuseets firebinds bogværk HERREGÅRDEN. menneske - samfund - landskab - bygninger gennemrejste værkets fotograf Roberto Fortuna og billedredaktør John Erichsen i 2003-06 Danmark for at indfange herregårdsmiljøet i bred forstand. Et udvalg af de mange billeder vises nu i en udstilling, der tegner et alsidigt portræt af herregården, som den ser ud i dag.

På udstillingen ses storslåede produktionslandskaber, fornemme hovedbygninger, smukke parker, store avlsgårde og de mange historiske spor herregården har afsat i det danske kulturlandskab. Dørene åbnes også til privaten, hvor man får et indblik i en verden, der normalt ikke er tilgængelig for offentligheden.

Udstillingen blev skabt i samarbejde med Nationalmuseet og Gammel Estrup – Herregårdsmuseet hvor den efterfølgende har været vist.