Beskrivelse  af tidligere  særudstilling vist i vinteren 2008-09
Udstillingen er ikke længere tilgængelige, men  udstillingsbeskrivelsen kan måske stadig have en interesse.

Jagtens element

Foto fra udstillingen

Fredag d. 3. oktober 2008 holdt Lolland-Falsters Stiftsmuseum fernisering på udstillingen "Jagtens Element". Udstillingen er et crossover mellem kulturhistorie og kunst, med begrebet jagt som det overordnede fælles tema. Den kulturhistoriske side af udstillingen er et view over jagten, dens principper og udvikling gennem historien. Her er der mulighed for at stifte bekendtskab med landets første jægere, parforcejagtsystemet, krybskytteri, jagthunden, jagtrettigheder gennem historien og meget andet. Udstillingsplancherne er kombineret med arkæologiske- og historiske artefakter, der fortæller om jagten gennem historien.

Foto fra udstillingen

Besøg også hulen, hvor stenaldermennesker har malet jagtscener, dyr og mennesker. Nogle af hulemalerierne blev malet for mere end 32.000 år siden. Her er der mulighed for selv at gå på opdagelse med lommelygte i den mørke hule og finde sjove detaljer fra fortidens kunstnere. Efterfølgende er der rig mulighed for at gå i hulemalernes spor. I børnerummet ved siden af er der papir, tegneredskaber og klisterpuder. Så er man blevet inspireret af de tusind år gamle malerier, er man mere end velkommen til at tegne/male sine egne hulemalerier og sætte dem op på væggen.

Foto fra udstillingen

Blandet det kulturhistoriske udstiller ni danske og tyske kunstnere. De har hver især fremstillet værker, der på hver deres måde fortæller om begrebet jagtens element. Værkerne består af malerier, installationskunst, film, fotografier og skulpturer. Kunstnerne, der har fremstillet værkerne, er Susan Walke, Angela Siegmund, Poul Janus Ipsen, Herold G. Kristensen, Hans Christian Rylander, Peter Severin, Ole Holm, Kit Kjærbye og Karen Land Hansen.

Foto fra udstillingen

Åbningen af udstillingen var et tilløbsstykke. Der var over 130 besøgende. Stemningen var høj og det så ud som om publikum nød de røgede pølser, talerne og Svanegårdsblæserne, der underholdt med musik spillet på jagthorn.

Udstillingen kan ses frem til d. 14. februar 2009.