Beskrivelse  af tidligere  særudstilling vist 25. september - 24. oktober 2009.
Udstillingen er ikke længere tilgængelig, men  udstillingsbeskrivelsen kan måske stadig have en interesse.


Fotografier af Kirsten Klein


Foto fra udstillingen

Maribo Kunstforening af 1947 viser i samarbejde med Museum Lolland-Falster udstillingen ”Fotografier af Kirsten Klein” i Museumsbygningen på Banegårdspladsen i Maribo.

Kirsten Klein er uddannet portræt- og museumsfotograf i 1966. Siden har hun arbejdet med landskabsfotografering. Hun har rejst og fotograferet i mange lande. Hendes første separatudstilling i 1969 ”Mexico” bestod af billeder fra en rejse i Mellem og Sydamerika. Siden er fulgt mange rejser til især Irland og Island.

I 1976 bosatte Kirsten Klein sig på Mors. På Limfjordsøen og i den vestjyske natur har hun med kameralinsen fanget og fastholdt en lang række motiver fra naturen, årstidernes gang, vejrets skiften, dagens lys, menneskets bearbejdning af jorden, havet og meget mere. Fotografierne fremtræder i en ganske særlig poetisk, sanselig og ofte melankolsk tone.

Foto fra udstillingen

Kirsten Kleins billeder udstråler følsomhed og poesi og de rummer en særegen stemning og en høj grad af ærlighed overfor motivet. Hun fotograferer primært i sort/hvid.

Kirsten Klein har udstillet på mange museer i ind- og udland. Hun har modtaget en lang række priser.