Logo

Nyhedsbrev 28. januar 2016

En ca. 5500 år gammel skæftet flintøkse sat lodret ned i undergrunden.

Fantastiske Femern

Før det stort anlagte Femernprojekt blev sat på standby, nåede arkæologer fra Museum Lolland-Falster i omkring to år at foretage omfattende udgravninger i det inddæmmede område bag digerne øst for Rødbyhavn. Frem til etableringen af digerne i slutningen af 1800-tallet var området en lavvandet fjord, og de arkæologiske udgravninger har afsløret, hvorledes denne fjord har været intensivt udnyttet i oldtiden.

I øjeblikket bliver der udarbejdet rapporter over resultaterne, men vil man gerne allerede nu have et lille indblik i, hvilke fantastiske fund der er fremgravet på det sydlige Lolland, så er chancen der nu ved et foredrag om de store arkæologiske undersøgelser i Rødbyhavn

Læs mere om foredraget

 

Vinterferieaktiviteter på Museum Lolland-Falster

Både på Falsters Minder i Nykøbing og på Stiftsmuseet i Maribo er der hyggelige aktiviteter i vinterferien. Aktiviteterne er for børn i alle aldre.

I vinterferien kan du gå på skattejagt i Falsters Minders udstillinger og vind en lækker præmie fra Den gamle Købmandshandel. Du tager ved hjælp af et skattekort på en tidsrejse, der bringer dig gennem både dine bedsteforældres og oldeforældres tid og endnu længere - gennem renæssancen og helt tilbage til middelalderen.

Læs mere om arrangementet

Du kan også hygge dig på Stiftsmuseet i Maribo, hvor vi leger nogle af de lege, som dine bedsteforældre legede, da de var små. Du kan bygge med Tekno, bytte glansbilleder, trille kugler og meget mere.

Læs mere om arrangementet

Ny romerskat fra Lolland vises i Nationalmuseets danefæudstilling

Amatørarkæolog finder endnu en skat med romerske mønter på Lolland. Den udstilles fra 30. januar på Nationalmuseet sammen med meget andet flot danefæ fundet på Lolland-Falster i 2015.

Se mere

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: [email protected]

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld