Nyhedsbrev 11. maj 2017

Danmarks Naturfredningsforening afholder flagermustur i Reventlowparken d. 26. maj 2017, hvor der er mulighed for at se nogle af parkens mange flagermus.

Flagermustur i Reventlowparken

Danmarks Naturfredningsforening Lolland indbyder til spændende flagermustur i Reventlowparken fredag d. 26. maj 2017 kl. 20.30

I takt med at aftenskumringen indfinder sig, og vi mennesker trækker inden døre, pibler livet frem i Reventlowparken. Fra skoven trækker dyrene ud i parken, og flagermusene vækkes til live fra deres skjul i parkens gamle egetræer og iskælderens hvælvede indre.

Det er dette forunderlige liv, som Danmarks Naturfredningsforening Lolland vil gå på opdagelse i, når de fredag d. 26. maj indbyder til flagermustur i Reventlowparken”, fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der er rigtig glad for, at foreningen med turen sætter spot på en side af parken, som normalt er skjult for stedets mange gæster. ”Reventlowparken er kendt for sine mange flagermus, hvoraf flere er meget sjældne. Ved aftenstid og om natten er flagermusene med til at sætte en helt særlig stemning i parken, når de jager hen over søerne”, fortsætter museumsinspektøren. ”Reventlowparken rummer således ikke blot mange kulturhistoriske spor og fortællinger, der vidner om stedets århundredlange historie, men også et spændende dyreliv, der netop i herregårdsparker som Reventlowparken har de ideelle levebetingelser”, afslutter Jesper Munk Andersen, der håber på godt vejr til turen og lykke til med at spotte flagermusene.

Læs mere om flagermusturen

 

90-års fødselsdag

Frilandsmuseet i Maribo fylder rundt, det fejres d. 27. maj 2017

I år er det 90 år siden, at museet ’De gamle Huse’ åbnede i Maribo – og det skal naturligvis fejres. Ved åbningen bestod museet af syv huse, hentet fra landet på Lolland og Falster, og områder med beplantning, inspireret af øernes gamle bondehaver, med både pynte- og nytteplanter. Museet slog dørene op fredag d. 29. maj 1927 kl. 15.30, og allerede på den første dag udtrykte de inviterede gæster stor begejstring. En avis skrev endda ’…en fortryllende lille Landsby fra gamle Dage ligger der nu – yndig og smilende og i en Ramme saa skøn, at det ikke kan tænkes bedre’.

”Siden da er der sker meget på museet. Der er kommet flere huse til, og stedet har skiftet rolle. Hvor det i begyndelsen blev etableret for at bevare Sydhavsøernes gamle bygningskultur, der forsvandt med lynets hast i den første del af 1900-tallet, er der gennem årene føjet flere lag til stedet. Det har betydet, at vi i dag står med et museum, der formidler livet på landet, inden industrialiseringen for alvor tog fat, på mange forskellige niveauer”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs om, hvordan den runde dag bliver fejret

Frilandsmuseet holder åbent alle dage i Store Bededagsferien

Fredag d.12 maj er der imidlertid et ekstra tilbud til de fremmødte. Tag her hele familien med på skattejagt på museet og deltag i konkurrencen om at vinde et årskort med ledsager til Museum Lolland-Falster – vinderen bliver udtrukket d.16 og offentliggøres på museets hjemmeside.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: [email protected]

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld