Lysthuse og Luftkasteller

Illustration

 

I sommeren 2018 danner Reventlowparken rammen om skulpturprojektet ”Lysthuse og Luftkasteller”. 12 kunstnere vil på 12 dage skabe 12 skulpturelle installationer i parken, der på forskellig vis vil danne nyskabende og poetiske rum til hvile, refleksion og afsæt for nye idéer.

 

Med sine 12 installationer rundt i parken tager årets skulpturprojekt afsæt i den historiske tradition med at tage ophold i eksotiske pavilloner eller simple lysthuse i landskabelige haver som Reventlowparken. Samtidig vil de 12 skulpturelle rum skabe nye og overraskende rammer for anderledes ideer og nye visioner – til at sætte forestillingsevnen fri og skabe rum til luftkasteller. Akkurat ligesom oplysningstidens sværmeriske glæde for naturen og begejstring for ophold deri var med til at påvirke mænd som C.D.F. Reventlow til at nytænke samfundet og sætte bonden fri.

 

For sin samtid kunne Reventlows revolutionære ideer virke som rene luftkasteller og utopiske forestillinger, fostret i Guds fri natur uden rod i virkeligheden. Men som Reventlow skulle bevise, så var det netop ved at have mod til at tænke stort, frit og visionært, at løsningen på samfundets problemstillinger skulle findes, og fundamentet for det moderne Danmark skabes. Med skulpturprojektet er det kunstnernes ønske at skabe kunstneriske rammer for fri tænkning i mødet med fortiden, naturen og kulturen og dermed give publikum mulighed for at gøre Reventlow kunsten efter.

 

Bag skulpturprojektet står kunstnergruppen In Situ.

 

I perioden 18. til 29. april 2018 er det muligt at følge kunstnernes arbejde med installationerne i Reventlowparken. Skulpturprojektet åbner officielt d. 5. maj og kan derefter opleves frem til 1. oktober. Der er gratis adgang til udstillingen i parken.

 

Projektet vil blive fulgt op af en række forskelligartede arrangementer og aktiviteter i Reventlowparken. For mere information se museets kalender.

 

Skulpturprojektet Lysthuse og Luftkasteller er støttet af:

 

Reventlowparkens Støttekreds

Toyota-Fonden

 

Logo Brebølfonden

 

Logo Lolland kommune