Om museet

Stemningsbillede fra De gamle Huse i Maribo

 

Midt i det naturskønne Naturpark Maribosøerne ligger De gamle Huse - Maribos frilandsmuseum. En lille perle, der giver oplevelser til både krop og sjæl. Træd 200 år tilbage i tiden og indsnus stemningen. Gå på opdagelse i de gamle bindingsværkshuse og mærk, hvordan det var at leve på landet i gamle dage.

 

Gennem 13 huse formidles Sydhavsøernes landbosamfund og mere end 300 års byggeskikke, og alle sociale lag er repræsenteret. Oplev de små lavloftede rum, og kik ind bag forhænget i sengene. Tag skoene af i bondegården og mærk de forskellige gulve. Skriv på tavlen i skolen. Kom helt tæt på bonden, landarbejderen, præsten, skolelæreren og smeden i de gamle huse, der viser flere hundrede års bygningskultur.

 

Bevæg dig rundt på en stor historisk scene, hvor kulisserne er autentiske huse med originale genstande. Her bliver almindelige menneskers hverdag og livsvilkår anskueliggjort med små scenarier, der illustrativt viser livet på landet i 1800-tallet.

 

Vi sætter oplevelsen i centrum, og du får rig mulighed til for at reflektere over den historiske udvikling, samfundet har gennemgået de sidste 2-300 år.

 

På området er der også mulighed for at udleve sit indre legebarn i flere forskellige gamle landsbylege.

Omgivelserne