Fra Damp til Diesel 2019

Stemningsbillede fra damptræf på Frilandsmuseet. Foto: Bo Herbst

Foto: Bo Herbst

 

I weekenden d. 15. og 16. juni samles store og små maskiner til to dage, der er totalt henlagt til nørderi, sjove lyde, dimser, skøre opfindelser og fantastisk teknik, når damptræffet 'Fra Damp til Diesel' finder sted på Frilandsmuseet i Maribo. Blandt museets gamle bindingsværkshuse, i kroge og hjørner og på den store eng bag museet udstiller passionerede opfindere, ejere og samlere deres damp- og dieselmaskiner.

 

Er du til det maritime, kan du komme helt tæt på de mange forskellige små modelbåde, der på skift tager en paradesejltur i det opsatte bassin. Men er du mere til de store både, kan disse opleves på Maribo Søndersø, som i dagens anledning kan nås fra Frilandsmuseets område. Og er man heldig, giver de endda en tur.

 

På det store engområde bag Frilandsmuseet bliver der for alvor fyret op under kedlerne. Det er nemlig her, de store maskiner, veteranbiler, traktorer og motorcykler, gamle brandbiler, forskellige motorer og meget andet kan opleves.

 

Denne dag er det udstillerne, deres viden og ekspertise, der er i centrum. Her er det ikke museet, der er omdrejningspunktet, vi danner bare rammen om arrangementet. Det er de fantastiske udstillere og deres helt unikke maskiner, der skaber arrangementet. Og de vil gerne fortælle, så vær ikke bange for at tage en snak med dem - det kan være, du er så heldig at få en tur på en tonstung dampmaskine.

 

Der er mulighed for at købe mad og drikke samt kaffe og kage, men man er også velkommen til at pakke madkurven og nyde sin medbragte mad.

 

Da det er maskinerne, der er i centrum denne weekend, beder vi alle gæster være opmærksomme, når de bevæger sig rundt på området, da maskinerne ikke bare er til pynt – de kører rundt. Derfor er der også fare for sodnedfald, så stå ikke lige ved siden af dampmaskinerne, når de starter op, og sørg for ikke at gå ind foran maskinerne.

 

Hvornår: begge dage kl. 10-16

Pris: Voksne én dag 90 kr., voksne to dage 150 kr. Børn 0-3 år gratis, 4 år til og med 17 år 25 kr., 2 dage 35 kr.

 

NB.: Du kan købe din billet på BillettoVil du være med?

Har du en sjov, fascinerende eller smuk damp- eller dieselmaskine, og kunne du tænke dig at deltage i årets damptræf er her muligheden.

Vi vil gerne have dig med til dette års damptræf, så der bliver endnu mere teknik og nostalgi at se på.
Så har du en veteranbil, veterantraktor, dampmaskine, modeldampbåd eller andet, der kunne være en del af damptræffet, hører vi gerne fra dig.
Kontakt arrangementskoordinator Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på asm@museumlollandfalster.dk eller 2559 3456.

 

Sponsorer

 

Logo Vin og Velsmag Logo Studio 27  Logo Troels Jørgensen
     

Logo Kajakklub

Maribo Kajak Klub

Logo Lolland-Falsters Brandvæsen

 Logo Bog og Ide

 MARIBO

     
 Stokkemarke bageri  Logo Benny Nielsen  Logo Lolland Kommune
     

 Den gamle Bagergård

 Logo Loxam
 

 Logo Greenline

 

 
     

 Logo SuperBrugsen

MARIBO

 Logo Værkstedet  Logo Rådhuscafeen