13. august 2015
Fuglsang Kunstmuseum

Kommende koncertsal i forpagterboligen

Kulturcenter Fuglsang

Fuglsangs forpagterbolig bliver kulturcenter

 

Fuglsangs gamle forpagterbolig skal omdannes til center for kulturaktiviteter. Nu går den indvendige renovering af bygningen i gang, så den kan rumme de nye funktioner. Realdania støtter projektet.

 

Forpagterboligen på Fuglsang er mere end 150 år gammel, og var indtil for nylig i fare for at forfalde helt. Sidste sommer blev den historiske bygning sat fuldstændig i stand udvendigt. Nu er turen kommet til bygningens indvendige dele. Dermed kan forpagterboligen udfyldes med nye funktioner som centrum for en række forskellige kulturaktiviteter i og omkring Fuglsang.
Konkret skal bygningen fremover huse Fuglsang Kunstmuseums aktiviteter for kulturformidling til børn med forskellige værksteder. Derudover bliver forpagterboligen hjemsted for Storstrøms Kammerensemble, som her får nye, velindrettede øvelokaler samt lokaler til administration. Indtil nu har ensemblet holdt til i Fuglsangs hovedbygning. Desuden bliver det tidligere mejeri, opført som en del af forpagterboligen, nu omdannet til koncertsal, og her vil publikum fremover kunne opleve Kammerensemblets koncerter.

 

Renoveringen af forpagterboligen gennemføres af en nyetableret fond, Renoveringsfonden.  Guldborgsund Kommune, Realdania og Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond støtter projektet økonomisk. Det er Arkitektfirmaet Kent Pedersen, som har udformet den nye indretning af bygningen. Den udvendige istandsættelse af forpagterboligen er finansieret af Guldborgsund Kommune, EU-midler via de såkaldte LAG-midler og Arbejdsgivere i Nykøbing Falsters Fond.

 

Efter planen er forpagterboligen klar til de nye brugere og publikum i foråret 2016.

 

Læs også omtalen i Særnummer for sept. 2015 af Vennenyt.

 

animation392
Glasgang (animation af Kent Pedersen Arkitektfirma ApS)

 

………….

FAKTA

Forpagterboligen på Fuglsang Herregaard er opført i 1862.

Budgettet for den samlede renovering er 23 mio. kr. (inkl. moms).

Den indvendige renovering forestås af Kent Pedersen Arkitektfirma Aps med M. N. Entreprise A/S, Maribo som hovedentreprenør

Den udvendige renovering er forestået af arkitektfirmaet Friis Andersen med Troels Jørgensen A/S som hovedentreprenør

…………

For yderligere oplysninger kontakt Renoveringsfondens bestyrelsesformand og byggeudvalgets formand Flemming Frydendal, telefon 20 20 06 08.