FEBRUAR nyhedsmail

Filminstallationen 'Skammekrogen' i vores nye særudstilling er allerede blevet populær. Du kan prøve virtual reality-middagen i weekenderne i udstillingsperioden. Husk tilmelding.Foto: Ingrid Riis

Ny særudstilling: 'Ved bordet. Mennesker, mad & nature morte'

Vi spiser ved det. Sidder omkring det. Lægger fødderne op på det. Måske slår vi endda i det. Men vi ser det egentlig ikke. Alligevel er bordet centralt i vores hverdag. Ligesom det er vigtigt i billedkunsten. Her er bordet til at få øje på i bl.a. portrætter, interiører, genremalerier og opstillinger. Det bliver især tydeligt, når bordet kommer til sin ret i særudstillingen 'Ved bordet. Mennesker, mad & nature morte', hvor det er omdrejningspunktet.

Særudstillingen viser værker af blandt andre P.C. Skovgaard, Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer, Vilhelm Hammershøi, Harald Slott-Møller, Edvard Weie, Olaf Rude, Niels Strøbek og Jesper Christiansen samt udenlandske repræsentanter.

Udstillingskataloget kan købes i museumsbutikken eller i vores webshop.

 

Støtte til formidlingsaktiviteter: 

Nordea Fondens logo

 

Offentlig omvisning og virtual reality

Første offentlig omvisning er søndag d. 5. februar kl. 13.00. Læs mere her

I alle weekender i forbindelse med særudstillingen kan du prøve virtual reality-middagen 'Skammekrogen'. Vi anbefaler, at du booker tid hjemmefra, hvis du vil være sikker på, at der er plads. Vælg dag og book her

 

Foredrag om særudstillingen

Lørdag d. 11. februar kl. 13 - 15 fortæller museumsinspektør og kurator på udstillingen 'Ved bordet. Mennesker, mad & nature morte', Tine Nielsen Fabienke, om forskningen bag projektet og udstillingens perlerække af malerier fra guldalderen og frem til i dag. Læs mere her og køb billetter her.

Familieworkshop i vinterferien

Kom med museets formidler på opdagelse i den nye særudstilling ’Ved bordet’, hvor vi samler idéer til selv at dække et flot bord og anrette med farverige madvarer i børneværkstedet. Vi har ingredienser og service i forskellige farver og former. Vi fotograferer og filmer tingene undervejs. Vælg mellem onsdag 15., torsdag 16., fredag 17. eller lørdag 18. februar kl. 13.00 – 15.15.

Oplæsning: Babettes Gæstebud

Skuespiller Joen Bille, der er en efterspurgt og meget populær oplæser af Karen Blixens værker, læser for første gang Blixens fortælling Babettes Gæstebud fra 1950.

Oplæsningen i KUMUS’ smukke koncertsal varer ca. halvanden time, og når tænderne har løbet i vand længe nok, efterfølges oplæsningen af en lækker gourmet-tallerken med lokale råvarer. Læs mere og køb billet senest 28. februar her

Nyt fra Café Fuglsang og museumsbutikken

I forbindelse med særudstillingen tilbyder Café Fuglsang en frokostplatte, der er inspireret af Fritz Sybergs maleri "Ved frokosten". Du kan derfor vælge at nyde maleriet i særudstillingen for derefter at indtage det i caféen.

Hold øje med museumsbutikken, der er ved at ændre udseende bl.a. med nye, unikke varer.

Åbent alle dage i skolernes vinterferie

Generelle åbningstider: onsdag – søndag kl. 11 – 16 

Husk vi har åbent alle dage i skolernes vinterferie - uge 7 (13. februar - 19. februar).

 

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld