JANUAR nyhedsmail

Den sidste offentlige omvisning i særudstillingen 'IDEALER' er 8. januar kl. 13, hvor en af museets kunsthistorikere præsenterer udvalgte værker. Det er gratis, når entréen er betalt.Foto: Ingrid Riis

IDEALER. Konkret kunst - dengang og nu

Særudstilling til og med 8. januar

Det er snart sidste chance for at opleve den farverige særudstilling 'IDEALER', der viser nogle af eftertidskrigens konkrete kunstnere blandt andre Richard Winther, Ib Geertsen og Ole Schwalbe side om side med samtidskunstnere som Olafur Eliasson, Malene Landgreen og Troels Aagaard. 

Udstillingen viser i alt ca. 80 kunstværker fra 1940’erne og ’50’erne med kunstværker fra de seneste år for på forskellig vis at illustrere kunsten og dens sociale potentiale.

Offentlig omvisning d. 8. januar kl. 13.00

 

Nytårskur

Fredag d. 6. januar er det tid til nytårskur for sponsorer, fonde, samarbejdspartnere og medlemmer af Fuglsang Kunstmuseums Venner. Der er taler, nytårstoner fra Ensemble Storstrøm, og så skåler vi alle i champagne! Det er fra 14.00-16.00.

Kommende særudstilling: Ved bordet

'Ved bordet. Mennesker, mad & nature morte' åbner d. 27/1 med malerier af populære kunstnere fra guldalderen op til i dag. Bordet indgår naturligt i vores hverdag, og også i kunsthistoriens genrebilleder, portrætter og opstillinger. Temaerne er bl.a. venskaber og kærlighed, madkultur og bordskik samt kunstneriske fællesskaber.

Foredrag om 'Ved bordet'

Lørdag d. 11. februar kl. 13 - 15 fortæller museumsinspektør og kurator på udstillingen 'Ved bordet', Tine Nielsen Fabienke, om forskningen bag projektet og udstillingens perlerække af malerier fra guldalderen og frem til i dag. Der vil således blive rig lejlighed til at høre om kunstnere som P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher, Vilhelm Hammershøi, Edvard Weie, Olaf Rude og mange andre. Læs mere her og køb billetter her.

Endnu et år med gratis entré til unge

Kunst er for alle aldre – også den yngre del af befolkningen, og på Fuglsang Kunstmuseum er vi glade for ungdommens besøg. Igen i år inviterer museet derfor alle under 26 år gratis indenfor. Der er tale om en forsøgsordning, som gælder året ud.

Særlige åbningstider

Generelle åbningstider: onsdag – søndag kl. 11 – 16 

(Sidste chance for at se særudstillingen 'IDEALER' er 8. januar) 

Ekstraordinært lukket 9. – 24. januar

Synes du godt om Fuglsang Kunstmuseum?

Så synes vi, at du skal følge med på vores Facebook-side, hvis du ikke allerede gør det.

Her får du nemlig information om aktiviteter på museet, du får et kig bag kulissen, og du får mere at vide om vores værker. Du finder vores facebookside her.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld