JUNI nyhedsmail

De meget forskellige kystlandskaber og deres evige forandring optager Janne Klerk (f. 1953), og med den danske kystlinje på mere end 7.000 km er der rigeligt med motiver.

Janne Klerk, Roskilde Fjord. Frederikssund, 2013

Danske kystlandskaber set af fotograf Janne Klerk

Havet er omtrent allestedsnærværende i Danmark, og i museets sommerudstilling udfolder fotograf Janne Klerk en overraskende rig mangfoldighed af landskabstyper langs den danske kyststrækning fra Skagen i nord til Rødbyhavn i syd og fra Thorsminde i vest til Corselitze på Østfalster.

Klerk er en virtuos seer, der lader naturen tale igennem sig og giver den usentimentalt videre til os. At motiverne er fra et Danmark, som i dag er blevet en mindre del af de flestes hverdag, kan endvidere virke dragende – til tider meditativt.

Særudstillingen præsenterer 42 store fotografier. Yderligere 350 kan ses i to-bindsværket 'Danmarks Kyster - en fotografisk fortælling', der sælges i museumsbutikken.

Museets formidler har udviklet gratis aktivitetsark, der inddrager børn i særudstillingen. Fås i museumsbutikken.

Offentlig omvisning d. 4. juni

Den guidede tur går gennem fast samling med præsentation af udvalgte værker samt giver en introduktion til særudstillingen 'Danske kystlandskaber set af fotograf Janne Klerk'. Gratis for museets gæster.

Lang onsdag

Museet holder åbent frem til kl. 20 om onsdagen. På udvalgte onsdage vil der foregå forskellige aktiviteter på eller i tilknytning til museet. D. 14. juni kan du f.eks. komme med på en aftenomvisning med fokus på museets grafiksamling.

Aftentur til Skejten d. 26. juni

Omdrejningspunktet på den årlige gåtur er natur- og kulturlandskab ved Fuglsang. Oplev en anderledes tur til strandengen Skejten, når guiderne fortæller ud fra deres faglige kompetencer (geologi, natur, kunst, arkæologi).

Ferieworkshop for børn med en voksen

Museets formidler tager os med i særudstillingen 'Danske kystlandskaber' med store fotografier, hvor vi kommer 'Danmark rundt' langs vandet. Efterfølgende går vi udendørs på en lille kystekspedition og til slut i værkstedet og laver ”kystlinje” i våde farver. Flere datoer.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414 Tirsdag-torsdag 11-15 og fredag 11-13
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk

Afmeld