NOVEMBER nyhedsmail

‘Udstillingen er ubetinget vellykket. Konceptet fejler ikke noget. Der er skabt en række væsentlige værker af gode kunstnere’ - Kunstavisen

'Udstillingen ledsages af et katalog... Det er meget spændende læsning og indsigtsfuldt' - Sjællandske


Foto: Ingrid Riis

TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen

Særudstilling til d. 7. januar 2018 

Den 31. oktober er det 500 år siden, at munken Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser og satte gang i Reformationen, der splittede kirken i to og lagde grundstenen til den protestantiske tro.

En række fremtrædende danske samtidskunstnere har reflekteret over teserne og de mange aftryk, som Reformationen og den oprørske Luther har sat på det Danmark, vi kender i dag. Kunstnerne har omsat tankerne til nye kunstværker i en mangfoldighed af materialer, medier og teknikker, der vises i museets aktuelle særudstilling TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen.

De 25 bidragende kunstnere er: Lise Blomberg Andersen, Martin Erik Andersen, Bank & Rau, Kaspar Bonnén, Peter Brandes, Peter Linde Busk, Peter Callesen, Viera Collaro, Maja Lisa Engelhardt, Anette Harboe Flensburg, Erik A. Frandsen, Leonard Forslund, Ib Monrad Hansen, Lise Harlev, Hein Heinsen, Sophia Kalkau, Christian Lemmerz, Karin Lorentzen, Ulrik Møller, Janne Klerk, Kirstine Roepstorff, Trine Søndergaard, Alexander Tovborg, Laila Westergaard og Ebbe Stub Wittrup. 

Ledsagende katalog sælges i museumsbutikken og i webshop

Gratis aktivitetsark til børn udleveres i museumsbutikken

Læs mere om TESER-udstillingen og fondsstøtten herOffentlig omvisning i særudstillingen

På søndag d. 5. november kl. 13 kan du blive introduceret til særudstillingens kunstværker af en af museets kunsthistorikere. Den guidede tur er gratis, når du har indløst entrebillet. Der kan på dagen købes kombibilletter (225 kr.), som giver adgang til både museet og den klassiske koncert kl. 15 på herregården arrangeret af Fuglsang Musikforening.

Drøft kultur med dine lokalpolitikere

Inden kommunalvalget ønsker vi en debat om kulturpolitik på Lolland-Falster. Hvad vil partierne med den professionelle kultur? Kom til gratis debataften med et panel af lokalpolitikere, som hver giver et oplæg om deres visioner for kulturen. Derefter skal den lokale professionelle kultur debatteres i forum - kom og vær med d. 7. november (Guldborgsund) eller d. 8. november (Lolland).

Artist talk for familier d. 11. november

Billedkunstner Lone Rau fra kunstnerduoen Bank & Rau besøger museet og inddrager børn og deres voksne i en snak om kunst, kluns, klude og Luther og hans kone Katharina. Bank & Rau bidrager til særudstillingen TESER, og vi oplever sammen deres finurlige og humoristiske kunstværk. Lone og museets formidler Guri er med i hele forløbet. Gratis, men husk tilmelding.

Museumsbutikken

Et blødt baby alpaca tørklæde vil både holde dig varm og give din påklædning et ekstra pift - især i så fine farver, som dem designerfirmaet Elvang producerer. Museumsbutikken har dem på hylderne blandt mange andre nyheder til adventsgaver, værtindegaver, julegaver, selvforkælelse osv.

Synes du godt om Fuglsang Kunstmuseum?

Så foreslår vi, at du følger med på vores Facebook-side, hvis du ikke allerede gør det. Her får du information om aktiviteter på museet, du får et kig bag kulissen, og mere at vide om vores værker. Du finder vores facebookside her.

Nye åbningstider

Et kig i kalenderen fortæller, at det er blevet november, hvilket betyder nye åbningstider på museet. Frem til 1. april holder vi åbent onsdag - til søndag kl. 11 - 16. Dog er der ekstraordinære åbne- og lukkedage omkring jul og nytår. Se mere her.

Afmeld