OKTOBER nyhedsmail

Offentlige omvisninger i særudstillingen:
Den 1. oktober kl. 13 samt aftenomvisninger kl. 18.30 den 4. og den 11. oktober.


Museet holder åbent til kl. 20 hver onsdag i oktober.

Værker af Leonard Forslund, Karin Lorentzen og Ib Monrad Hansen. Foto: Ingrid Riis.

TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen

Særudstilling 15. september 2017 – 7. januar 2018

I år markeres reformationsjubilæet over alt i Danmark. Det er nemlig 500 år siden, at Martin Luther slog 95 teser op på porten i Wittenberg - en begivenhed der fik afgørende indflydelse på dansk såvel som europæisk historie i religiøs, social, politisk og kulturel forstand. 

Reformationen fejres bl.a. på Fuglsang Kunstmuseum med særudstillingen TESER. Danske samtidskunstnere i dialog med reformationen, hvor cremen af betydningsfulde billedkunstnere er blevet inviteret til at udtrykke de Lutherske tanker i moderne kunst (maleri, skulptur, installation, foto og grafik). 

De valgte kunstnere har kendskab til den kristne tradition, og mange af dem har fundet interesse i religiøse spørgsmål i deres kunst. Deres virke er nybrydende og på et kunstnerisk niveau, der har potentiale til at aktualisere reformationen og visualisere teserne.

Til børn: Gratis aktivitetsark til særudstillingen
Herregårdssøndag d. 8. oktober

Kulturlivet på Fuglsang har over 100 år bag sig – musik, natur og billedkunst. Det er blot 9 år siden, at stedets kulturelle DNA blev tilføjet et kunstmuseum tegnet af Tony Fretton. Museumsdirektør Anne Højer Petersen fortæller om forberedelser, byggeproces og arkitektkonkurrence, og viser rundt i museet.

Hyggelig efterårsferie

Tag med dit barn eller barnebarn til familieworkshop. Museets formidler inviterer indenfor i særudstillingen TESER, og derefter i det kreative værksted. Vælg mellem tre dage i uge 42 - den ene med mulighed for efterfølgende fælles aftensmad. Pris for workshop: 25 kroner pr. næse. Husk tilmelding.

Mød billedkunstner Maja Lisa Engelhardt

Den internationalt anerkendte billedkunstner Maja Lisa Engelhardt bidrager med et værk i TESER. Engelhardt har længe arbejdet med kristne emner i sin kunst, og er kendt for kirkeudsmykninger. Den 24. oktober kl. 17 fortæller hun om initiativet til og arbejdet med TESER-udstillingen, og tager gæsterne med i særudstillingen.

Store Vennedag d. 25. oktober

Traditionen tro inviterer museet til Store Vennedag, hvor medlemmer af venneforeningen må invitere en person med som gratis gæst. Vi byder på guidede mini-ture til voksne og til børn samt på kreativt værksted for familier. Tilbud i café/butik. Vennedagen i år er lagt på en onsdag kl. 15.30 - 20.00. Program

I oktober har museet åbent tirsdag til søndag kl. 11 - 17, dog til kl. 20 hver onsdag. 
I skolernes efterårsferie (uge 42) holder vi åbent hver dag. Børn/unge kommer gratis ind og kan hygge sig med aktivitetsark til fast samling eller særudstilling.
(Træsnit: Ingemann Andersen, Roehøst, 1963)

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk

Afmeld