AUGUST nyhedsmail

Hvilken vase vælger man til en plante, der opfører sig invasivt? Billedkunstner Camilla Berner har foreviget lokale tagrør - høstet ved Skejten - i en klassisk institutionsskraldespand.

Fotoværket er et af flere Berner værker om tagrør i særudstillingen Jordforbindelser - både inden- og udendørs.

Jordforbindelser. Dansk maleri 1780 - 1920 og det antropocæne landskab

Særudstilling frem til 23. september

Kunstkritiker Bente Scavenius anmelder særudstillingen i Børsen og skriver bl.a.:

'Udstillingen 'Jordforbindelser' lever i den grad op til sit navn og viser en interessant udvikling i det danske landskab og menneskets forhold til dette.... Rent tematisk er det en originalt tænkt udstilling, der hele vejen igennem holder jordforbindelse.
Ikke alene selve landskabet, men også den jord det er rundet af, har f.eks. inspireret Rune Bosse til at indsamle jordprøver fra de forskellige steder. Som i et laboratorium har han derefter sat de meget forskelligfarvede jordprøver under glas og ramme. Det er der kommet et fint værk ud af.' 


Rune Bosse, 1:1. Tværsnit fra museernes haver, 2017

Offentlig omvisning i særudstillingen d. 5. august kl. 13

Forud for udstillingsprojektet ligger flere års forskning, som også formidles i bogudgivelsen 'Jordforbindelser' (Aarhus Universitetsforlag), der sælges i museumsbutikken og i web shop

Kunstmuseet rundt

Museets kunsthistorikere inviterer på guidede ture hver onsdag kl. 12 i august. Omvisningerne har forskellige temaer, og det er derfor hver gang en ny oplevelse:

1. august: Særudstillingen 'Jordforbindelser' / 8. august: Maleren Olaf Rude / 15. august: Kvinder i kunsten / 22. august: Møn i kunsten / 29. august: Grafikeren Palle Nielsen

Fuglsang AFTEN: Sank og pres

Tag med formidler Guri på aftentur på Fuglsang d. 1. august kl. 18 for at indsamle vilde planter, som vi efterfølgende presser og konserverer til botaniske billeder, bordkort, bogmærker o.l. Få resultatet med hjem eller lad det blive i værkstedet og brug det i stoftryk workshoppen d. 2. september (se nederst i nyhedsbrevet). Museet holder åbent til kl. 20 d. 1. august.

Gratis foredrag d. 18. august

'Landskabsmalerierne og de nye perspektiver' er et foredrag, der afholdes i Pakhuset i Rødby af inspektør Liza Kaaring, der er ansvarlig for museets særudstilling Jordforbindelser. Hør bl.a. om hvordan C.W. Eckersberg, Johan Th. Lundbye, L.A. Ring og Vilhelm Hammershøj fortolkede landskabernes store forandringer. Ingen tilmelding - bare mød op.

HAVEN - fortælling - musik - billedkunst

En hyggelig familieaktivitet d. 26. august arrangeret af museet, Ensemble Storstrøm og Museum Lolland-Falster. Vær med i en fortælling om livet, som det måske engang blev levet på Fuglsang Herregård. Det vil foregå både i Fuglsang Have, i koncertsalen i KUMUS, i udstillingen på museet og i billedkunstværkstedet. Billetter købes på www.billetto.dk

På tur med naturvejlederen

I tilknytning til særudstillingen Jordforbindelser inviterer naturvejlederen på vandring i Fuglsangs herregårdslandskab. Få fortællingen om landskabet, og om hvordan mennesker har levet i og udnyttet mulighederne ved Fuglsang i tusinder af år. Onsdag d. 29. august kl. 16.30

Festivalmenu

For 17. år i træk afholder museets naboer - Ensemble Storstrøm - den traditionsrige kammermusikfestival "Sommermusik på Fuglsang" d. 23. - 26. august. Forud for koncerterne d. 24. august og 25. august er det muligt at købe buffet i museets hyggelige café i KUMUS. Find menu og bestilling på billetto.dk (klik på datoerne i denne tekst).

Stoftryk workshop 2. september

Vi arrangerer en helt særlig botanisk stoftryk workshop med tekstilkunstner Laura Barüel d. 2. september kl. 10.30 - 12.30 eller kl. 14.00 - 16.00 (tilmelding og billetter på billetto.dk. Klik på tidspunkterne i denne tekst).

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR).

Afmeld