MAJ nyhedsmail

D. 6. maj kl. 13:
Tag med på en guidet tur i Dialog med SMK-udstillingen, hvor indlånte værker fra de fornemme samlinger på Statens Museum for Kunst går i dialog med værker fra Fuglsangs fine samling.
En af museets kunsthistorikere vil præsentere værkerne.

Foto: Ingrid Riis

DIALOG med SMK

Særudstilling til og med d. 21. maj

Pressen skriver:

‘Dialog med SMK’ er med sine knapt 30 værker en i antal ret beskeden udstilling. Til gengæld er den mættet med intense oplevelser og så præcist sammensat, at man gang på gang står med fornemmelsen af at få lov at opleve noget nyt ved at fordybe sig i de mange dialoger, der lægges op til undervejs.’ Kunstavisen

'Der er tale om lykkelige stævnemøder. ...værkerne supplerer på overlegen måde hinanden. Og de 13 værker fra Statens Museum for Kunst er med til at give nye perspektiver på de 16 fra Fuglsangs egne samlinger.' Lolland-Falsters Folketidende

DIALOG med SMK byder på en unik chance for at se værdifulde facetter og forbindelser mellem udsøgte værker, der til daglig befinder sig i hver sin del af landet. 
SMKs værker af L.A. Ring, Christen Købke og Valdemar Schønheyder-Møller skønnes af være centrale i den danske kunsthistorie, og er derfor kategoriseret ENB (værker af 'Enestående National Betydning')
.

Bannerbillede: Johannes Larsen, Dønning, Kerteminde Bugt, 1947-48. Statens Museum for Kunst, København /  Johannes Larsen, Dønning på Kerteminde Bugt, 1938. Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang AFTEN d. 2. maj

Mød billedkunstner Søren Lose, og hør om hans værker og projekter i en artist talk. Du vil bl.a. blive budt på fortællinger om nedlagte huse på Lolland og brændestabler i Finland. Oplev flere af Loses værker i udstillingssalene på museet. Køb billet på www.billetto.dk. Museet holder åbent til kl. 20

Kommende særudstilling fra d. 8. juni

Jordforbindelser er en visionær udstilling, der diskuterer klimaforandringer på en ny måde. Vores omgivelser har ændret sig dramatisk, og udviklingen tog fart allerede for 200 år siden. Dengang fortolkede guldaldermalerne forandringerne i dialog med naturvidenskaben, der i udstillingen sammen fortæller historien om menneskets aftryk i landskabet. Samtidskunstnerne tilføjer en aktuel dimension på det akutte emne, og markante stemmer i nutidens debat om klima og natursyn fortæller i video-podcasts om deres jordforbindelser.

Vi maler Fuglsang

Vi har udgivet en malebog i samarbejde med illustrator og malebogstegner Stine Reintoft. Dyrk farveglæde og kreativitet og få et fornøjeligt kendskab til udvalgte motiver fra museets samling (her er det et Henry Heerup, der skal farvelægges). Sælges i museumsbutikken til 109 kr.

Kom, maj, du søde milde

I maj holder vi åbent tirsdage - søndage kl. 11 - 17, dog til kl. 20 d. 2. maj. Vi har også åbent Kr. Himmelfartsdag og hele Pinsen. På Fuglsang står alt i knop og flor, og her er smukt.
Husk festivalen for kærlighedslitteratur på Fuglsang Herregård d. 5.-6. maj. Læs mere på www.kaer-litt.dk

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk

Afmeld