OKTOBER nyhedsbrev

Den første offentlige omvisning i særudstillingen foregår 6. oktober kl. 13.
Personlig tilmelding skal ske i museumsbutikken samme dag.
Husk at butikken sælger kombi-billetter, hvis du både vil på museum og i KUMUS til koncerten kl. 15, der er arrangeret af Fuglsang Musikforening

Foto: Ingrid Riis

'Kristian Zahrtmann - queer, kunst og lidenskab'

Særudstilling 20. september 2019 - 5. januar 2020 

Omkring år 1900 havde Danmark en vigtig og respekteret kunstner, hvis liv og værk udfordrede alle normer. Kristian Zahrtmann (1843-1917) malede billeder af stærke stride kvinder og nøgne dekadente mænd, mens malerens selvportrætter bades i farver.

I dansk sammenhæng blander Zahrtmann en unik cocktail af skønhed, provokation og humor, der flere gange i hans samtid fik folk til at hviske i krogene, og som også i dag rusker op i vores faste forestillinger om os selv og hinanden.

I dag kalder vi Zahrtmann queer, fordi han levede og malede ’skævt’ i forhold til datidens seksuelle normer. Selv var han bevidst om sin egen outsiderstatus, men hans udfordrende sider har været tilsidesat gennem årene indtil dette efterår med museets udstilling Queer, kunst og lidenskab

Gennem kunstværker, møbler, fotografier og film præsenterer udstillingen Kristian Zahrtmann som en banebrydende queer kunstner fra fortiden – med stor relevans for nutidens diskussioner om identitet og seksuel orientering.

Fuglsang AFTEN 2. oktober

Kristian Zahrtmanns historiemalerier var anderledes end normen, og ofte med stærke kvindeskikkelser i ukonventionelle og tvetydige situationer. Rikke Zinck Jensen, der er inspektør på Den Hirschsprungske Samling, fortæller i dette foredrag om Zahrtmanns fascination af bl.a. kongedatteren Leonora Christina. Billetsalg på billetto.dk 

Gratis kuratorforedrag i Maribo

Hør kurator og inspektør på Fuglsang, Tine Nielsen Fabienke, fortælle om maleren Kristian Zahrtmanns kunst, der vises i museets udstilling Queer, kunst og lidenskab. Hør også om hans livslange betagelse af Leonora Christina. Foredraget foregår på Maribo Bibliotek 8. oktober kl. 16 - 18. Gratis billet kan bestilles på lollandbib.dk 

Efterårsferie med familieworkshop

Inviter dit barn eller barnebarn på hyggelig familieworkshop. Museets formidler tager jer med i udstillingen om Kristian Zahrtmann og derefter i det kreative værksted, hvor den skal have fuld gas med farver, glimmer, mønstre og spræl!
Vælg en af tre datoer i uge 42. Pris: 25 kr. pr. næse. 
Husk tilmelding på telefon 5478 1414 eller via mail.

Kulturnat i Nykøbing F. 4. oktober

Kom til Kulturnat kl. 15 - 22 på Kirkepladsen i Nykøbing F. og besøg vores stand. Fordyb dig i lækre kunstbøger, skriv smukke slow-writing hilsner med blæk og finurlige skriveredskaber, og hyg dig i den gratis te-café. 
Få en snak med os og vores skønne venneforening om kunst og det gode museumsbesøg. 

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR). 

Logo Facebook  Logo Instagram   Logo Twitter  

Afmeld