Logo

Nyhedsbrev 15. januar 2015

Kom til filmaften i Saxenhus og gense klip fra sommerens museumsarrangement omkring Eickhoffs Roepiger på Torvet i Sakskøbing.

KØS-arrangement i Saxenhus

I maj og juni 2014 var KØS Museum for kunst i det offentlige rum og journalist Torben Steno på en landsdækkende tur rundt til 10 udvalgte danske mindesmærker for at debattere danskernes forhold til mindesmærker. Turen bragte dem rundt til vidt forskellige steder - fra Nørrebro over Sakskøbing til Odense og Vejen. Alle steder var der optræden af kunstnere, musikere og andre kulturpersoner med relationer til projektet og lokalområdet.

Turen fik stor opmærksomhed, og særligt Sakskøbing huskes for den viden og interesse, der var omkring Eickdorffs Roepiger. Et værdifuldt bidrag til museernes forsøg på at sætte nyskabende fokus på tanker om lokal identitet og mindesmærker.

Nu vises der kortfilm med hightlights fra Danmarkstouren og arrangementet på Torvet i Sakskøbing. Filmen varer ca. en halv time, og bagefter er der åbent for nye samtaler. Der bliver således rig mulighed for at fortsætte, hvor diskussionen slap i sommer, eller åbne for nye emner om både roepigerne, mindesmærker og livet på Lolland.

Læs mere

Månedens artikel - januar 2015: Mariteket i Maribo

Et maritek i Maribo - det er titlen på en rapport, der præsenterer det ABM-samarbejde, som Museum Lolland-Falster er indgået i. Rapporten beskriver
samtidig baggrunden for den udviklingsproces, som blandt andet skal etablere en ny institutionstype, et maritek, i Stiftsmuseets historiske bygning i Maribo. For dem som tænker, hvad er et maritek? og hvad er ABM? så er månedens artikel et sted at starte - for det er noget helt nyt.

Læs artiklen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld