Logo

Nyhedsbrev 11. juni 2015

Natur, kultur og kunst mødes mandag den 29. juni 2015 klokken 19, hvor det fantastiske natur- og kulturlandskab ved Skejten er omdrejningspunktet. Få en anderledes tur ud i landskabet, når de forskellige fagpersoner fortæller om landskabet ved Skejten ud fra hver deres kompetencer.

Kom med en tur til Skejten

Skejten på Sydøstlolland bliver ofte nævnt som et ægte istidslandskab, uopdyrket i generationer. Men er det kun naturen, der har været på spil, eller har vore forfædre alligevel haft en vis indflydelse?

Kunsthistoriker Anne Højer Petersen fra Fuglsang Kunstmuseum, naturvejleder Johnny Madsen fra Guldborgsund Kommune, geolog Tove Damholt fra Kalklandet og Østsjællands Museum og arkæolog Anna-Elisabeth Jensen fra Museum Lolland-Falster inviterer igen i år til en aften, hvor det fantastiske natur- og kulturlandskab ved Skejten er omdrejningspunktet. Få en anderledes tur ud i landskabet, når de forskellige fagpersoner fortæller om landskabet ved Skejten ud fra hver deres kompetencer.

Læs mere om turen til Skejten

At vanke i naturen – aftenvandring i FLYGTIGHED

Vores brug af naturen er i dag ofte præget af effektivitet med fokus rettet mere mod resultatet af vores fysiske anstrengelser end på sansningen af naturen. Kalorieforbrænding, kondital og muskelopbygning er blevet mantraet, når vi begiver os ud ad løbevenlige stier og børnesikrede broer. Anderledes forholdt det sig for 200 år siden, da C.D.F. Reventlow med familie og venner drog ud i naturen for at vanke.

Når C.D.F. Reventlow om sommeren tog ophold på Pederstrup, var naturen og de frodige omgivelser i centrum. En yndet beskæftigelse for familien var, i selskab med slægtninge og venner, at vankesere ud i naturen for at hengive sig til fornøjeligt samvær og rolige stunder.

Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, byder publikum med ud at vanke i Reventlowparken på en aftenvandring den 25. juni.

Nyt på Falsters Minder

I museets HOT SPOT finder du 'spot' på skiftende emner som fremvises i korte intervaller. Det kan være fund fra arkæologiske udgravninger eller detektorfund, de seneste nyere tids genstande, der er indtaget til museets samlinger, museumsfaglige vinkler på aktuelle samfundsdebatter eller noget helt fjerde.

Aktuelt kan du i perioden 5. maj - 15. august 2015 opleve spot på befrielsen fra den tyske besættelsesmagt for 70 år siden i lokalt perspektiv. Der vises et udvalg af fine genstande fra befrielsesdagene og et par genstande fra månederne op til befrielsen.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld