Logo

Nyhedsbrev 18. juni 2015

Flettehåndværk møder også denne sommer nutidigt kunsthåndværk, når ti internationale flettekunstnere fortolker temaet ’Bærkurve’.

Bærkurve på Frilandsmuseet

Dette års sommerudstilling på Frilandsmuseet,BÆRKURVE, tager afsæt i det gamle flettehåndværk, men er her præsenteret som nutidigt kunsthåndværk. Ti anerkendte, internationale flettekunstnere, der er bredt repræsenteret både teknisk og geografisk, vil fra d. 30. juni til 30. august 2015 give deres bidrag til fortolkning af temaet BÆRKURVE - nogle kurve vil være brugbare, andre betagende og atter andre beundringsværdige.

Historisk har bærfrugt været en vigtig del af såvel bøndernes som senere erhvervslivets indtægt på Lolland-Falster. De særligt gunstige dyrkningsforhold - den gode jord, det sydlige klima og nærheden til kysten - gjorde og gør Sydhavsøerne til et ideelt sted for bærproduktion.

Bærkurveudstillingen vil skabe bevidsthed om øens historie og områdets særegne kultur omkring dyrkning af bær, ligesom den vil vise, hvordan det gamle flettehåndværk, der var stærkt forankret til de lollandske piletræer, bevarer sin aktualitet og gør sig gældende i de nyeste tendenser indenfor flettekunst og -håndværk.

Læs mere om udstillingen og de arrangementer, der er knyttet til den

Offentlige onsdagsomvisninger på Reventlow-Museet

Fem onsdage i juli er det muligt for publikum at komme helt tæt på C.D.F. Reventlow, landboreformerne og livet i hovedbygningen på herregården Pederstrup, når Museum Lolland-Falster udbyder offentlige omvisninger. Følg i hælene på en af museets kompetente omvisere og hør historien om, hvordan statsminister C.D.F. Reventlow fra 1784 og 29 år frem stod bag en række epokegørende reformer, der skabte fundamentet for det moderne Danmark.

Læs mere om omvisningerne på Pederstrup

Kongeleddet i Rødbyhavn - et projekt i samarbejde med Museum Lolland-Falster

Den ene af månedens artikler fortæller om en eksperimenterende undersøgelse af museets arbejde med indsamling, forskning og formidling med fokus på  at undersøge, hvordan udstillingsmateriale kan genereres i samspil med befolkningen i et lokalområde.

Artiklens forfatter, Sarah Bodil Tierney, cand.design, blev i 2012 uddannet fra Kunstakademiets Designskole med et designantropologisk afgangsprojekt om boligkomplekset Blok P i Grønland. Kongeledsprojektet er støttet af Statens Kunstfond og udføres i samarbejde med Museum Lolland-Falster.

Læs artiklen om Kongeleddet

Børn, voksne, en lille kop og den store verden

Blandt tusinder af fund fra de seneste års udgravningskampagner ved jernalderbopladsen i Hoby er der et enkelt fund, som, i sjælden grad, vidner om tilstedeværelsen af børn. En lille, ubehjælpsomt fremstillet, kop af brændt ler så sidste sommer dagens lys efter at have ligget skjult i den sydlollandske muld i to årtusinder.

Månedens anden artikel kaster lys over dette interessante keramikfund og de forbindelser, det skaber mellem Hoby på Lolland og den store, vide verden, nærmere betegnet Romerriget.

Læs artiklen om den lille keramikkop

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld