Logo

Nyhedsbrev 25. juni 2015

Ved de arkæologiske undersøgelser forud for den kommende Femern Bæltforbindelse er der gjort et særligt fund i form af et tragtbæger hvori der er afsat et fingeraftryk. Foto: Nationalmuseet

Et aftryk fra fortiden

Et 6000 år gammelt fingeraftryk er fundet afsat på et smukt udsmykket tragtbæger

Ved de arkæologiske undersøgelser forud for den faste Femern Bælt-forbindelse er der gjort et særligt og meget personligt fund. Fundet blev imidlertid ikke gjort i selve udgravningsøjeblikket men i forbindelse med, at Nationalmuseet var i gang med at konservere og undersøge genstanden. Der er tale om et ornamenteret tragtbæger, hvor pottemageren under fremstillingen har afsat et meget personligt aftryk - et fingeraftryk.

"Pludselig kommer vi meget tæt på stenalderens befolkning. For hvem er denne person, der har sat dette helt personlige aftryk i det engang så smukke bæger? Det sætter da tankerne i gang" fortæller Rikke Lund Pedersen, arkæolog og fundansvarlig på Femern Bælt udgravningerne, Museum Lolland-Falster.

Læs mere om det specielle fund

Sommersjov på Frilandsmuseet i Maribo

På Frilandsmuseet i Maribo vil børn i juli måned kunne stifte bekendtskab med både alvor og leg, når der hver tirsdag bydes på sommersjov.

Tirsdag d. 7. juli kærnes der smør til den store guldmedalje. Smørkærning er et meget fint eksempel på, hvordan alt blev brugt til sidste rest i husholdningerne på landet i 1800-tallet. 

Tirsdag d. 14. juli kan børn filte bolde, som børn har gjort det i 1800-tallet. I 1800-tallet var børnene på landet oftest nødt til at lave deres legetøj selv af de materialer, de kunne finde i naturen eller få tiltusket sig hos de voksne. 

Tirsdag d. 21. juli kan man lave sin egen kludedukke eller pusterør.

Tirsdag d. 28. juli kan man opleve, hvordan det var at gå i skole for 200 år siden.

Læs meget mere om sommersjov på Frilandsmuseet

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld