Logo

Nyhedsbrev 19. december 2015

Oldenburger Wallmuseum, Tyskland

AT VÆRE MANAGEMENTPRAKTIKANT på Museum Lolland-Falster

Af Mareike Elisabeth Haak, praktikant

Man kan sige, at management er at organisere og koordinere alle aktiviteter i de forskellige afdelinger i en organisation med det formål at nå de mål eller opnå de resultater, som organisationen har formuleret i sine politikker.


Når man læser det, kan nogen måske spørge sig selv, hvordan det kan være nyttigt for én, der studerer International Management, at have et praktikophold på et museum i et lille land som Danmark, og hvordan det mon spænder af?

læs mere her

Juleoverraskelse til danske og tyske museer

Museer i Danmark og Nord-Schleswig-Holstein kunne torsdag (17. december) glæde sig over godkendelsen af et fælles grænseoverskridende projekt i rammerne af Interreg 5a program ’Tyskland-Danmark’.

Projektet med titlen NORDMUS har som mål at etablere et dansk-tysk museumsnetværk for at etablere stabile, grænseoverskridende strukturer, som bidrager til at de lokale og regionale museer bedre kan præsentere indbyggere og turister for programregionens kulturarvsskatkammer. Hertil skal der udvikles funktionelle og holdbare organisations-, kommunikations- og finansieringsstrukturer for museumsnetværket. Derudover skal der gennemføres fælles udstillinger, Massive Open Online Courses og arbejdet med museernes frivillige medarbejdere skal intensiveres.

Ti partnere arbejder sammen inden for projektet, herfra er der fem fra Danmark og fem fra Tyskland. Projektets budget er på 1,19 mio. Euro, og deraf er 75% støtte fra Interreg. Museums Lolland-Falster er leadpartner for projektet.

De andre projektpartnere på den danske side er Kunstmuseum Fuglsang, Museum Vestsjælland, Museum Sønderjylland og Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling. På den tyske side er partnere Kulturstiftung Hansestadt Lübeck, Oldenburger Wallmuseum, Museumsverbund Nordfriesland, Richard-Haizmann-Museum og Fachhochschule Lübeck. 

Kontakt: Museum Lolland-Falster, Dirk Keil (Projektleder)

dk@museumlollandfalster.dk

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld