Logo

Nyhedsbrev 15. januar 2016

Falsters Minder og Czarens Hus inviterer til festlig fastelavn! Kom og vær med til at lave fastelavnsris og -masker og giv derefter fastelavnstønden dit stærkeste slag. Hvem bliver kattekonge?

Slå katten af tønden i hyggelige omgivelser

Til fastelavn på Falsters Minder slår vi hverken med fastelavnsrisene eller har levende katte i tønden, sådan som man gjorde det i gamle dage. Til gengæld kan du dekorere en maske eller pynte et fastelavnsris, og bagefter være med til at slå katten af tønden i museets og Czarens Hus' stemningsfyldte gårdhave. Der vil være saftevand og fastelavnsboller sponsoreret af Steens Bager i Nykøbing F. til alle udklædte børn og kaffe/te til de voksne. Vi kårer dagens kattekonge og kattedronning som afslutning på arrangementet.

Læs mere om arrangementet

 

Månedens artikel: Spændende detektorfund fra Lolland og Falster

Detektorarkæologien på Lolland og Falster bringer i disse år talrige vidnesbyrd om tidligere tiders liv og levned frem i dagens lys. Bevæbnede med metaldetektorer hjælper lokale amatørarkæologiske ildsjæle med til at dokumentere og synliggøre de dele af vores fælles kulturarv, som under normale omstændigheder ellers ville ligge usete i mulden på marker
og enge. Her er det ofte muligheden for at gøre et godt fund, som er drivkraften. Et enkelt ‘bip’ eller udsving fra metaldetektoren, der signalerer, at der ligger noget skjult under den fugtige jord. Et fund, som måske kan bidrage til vores viden om forhistorien.
Denne artikel handler om netop sådanne spændende oldsager - skønne ting fra gamle dage.

Læs artiklen her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld