Logo

Nyhedsbrev 3. marts 2016

Her ses Ane Huggemands hus med risgærdet i forgrunden. Det er en del af dette gærde, der skal skiftes d. 20. marts 2016. Foto: Roberto Fortuna.

De gamle flettetraditioner

Frilandsmuseet i Maribo byder indenfor til en dag med pileflet, når et af de risgærder, der pryder museet, skal skiftes. Kom og vær med og bliv klogere på de gamle traditioner.

Søndag d. 20. marts 2016 fra 10-16 inviterer Museum Lolland-Falster indenfor til en vidensdelingsdag på Frilandsmuseet i Maribo, hvor risgærdet, der omkranser Ane Huggemands hus og have, skal skiftes. Inden det lille husmandssted blev flyttet til Frilandsmuseet i 1926, var det indhegnet af et stakit, men som det fremstår i dag – med et risgærde – er ikke ualmindeligt for landbrugssamfundet i 1800-tallet.

Læs mere om arrangementet

 

Foredrag om zar Peter den Store flyttes til efteråret

Zar Peter den Store i Czarens Hus’ gårdhave

I anledning af den russiske zar Peter den Stores besøg i Danmark og ikke mindst på Falster er der i Folkeuniversitetet Nykøbing F.s trykte program annonceret en foredragseftermiddag med forskerne Karsten Fledelius, Kim Frederichsen og Anne Hedeager Krag. Arrangementet flyttes til en ny dato i november. Der vil forud for arrangementet til den tid blive sendt en ny pressemeddelelse med beskrivelse af arrangementet, som udspringer af 300-året for zar Peter den Stores besøg.

Læs mere om de forskellige arrangementer i anledning af jubilæumsdagen

Kalejdoskop

’Kalejdoskop’ er Museum Lolland-Falsters nye serie af småskrifter. Først og fremmest bliver det præsenteret som en artikelserie, der udkommer på hjemmesiden, og som erstatter den tidligere ’Månedens Artikel’. På længere sigt er det meningen, at ’Kalejdoskop’ skal favne alle mindre udgivelser fra Museum Lolland-Falster.

Læs mere om Kalejdoskop

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld