Nyhedsbrev 2. juni 2016

Tre aftner hen over sommeren åbnes dørene til Reventlow-Museet Pederstrup, når museet indbyder til historiske salonaftner i tilknytning til årets særudstilling En kongelig Visit.

Tafler og Musik - Historisk salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup

Torsdag d. 16. juni 2016 kl. 19 slår Reventlow-Museet Pederstrup dørene op for den anden af i alt tre historiske salonaftner, der hen over sommeren sætter fokus på Christian VIII og dronning Caroline Amalies besøg på Lolland-Falster i 1843. ”Denne aften står i musikkens og madens tegn” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der sammen med kollegaen, museumsinspektør og cembalobygger Erik Kristiansen, vil være værter for aftenens salon.

Mens Erik Kristiansen på museets historiske cembalo vil sætte toner til aftenens arrangement og berette om periodens musikkultur, vil Jesper Munk Andersen tage deltagerne med til de tre kongelige tafler, der blev afholdt under kongeparrets ophold på Sydhavsøerne i 1843.

Læs mere om den historiske salonaften

Mød Stig Weye i udstillingen KORS!

Billedkunstneren Stig Weye fortæller om sit arbejde og om, hvordan middelalderens kunst og tanker har inspireret ham

I anledning af billedkunstneren Stig Weyes 70 års fødselsdag har vi på Stiftsmuseet inviteret ham indenfor til en stor særudstilling af hans billeder med kristne motiver. Udstillingen hedder KORS!, og er et nyt element til udstillingen OMG, der viser museets unikke, gotiske korbuekrucifikser fra 1300-tallet. Der er imidlertid også mulighed for at komme helt tæt på kunstneren selv, når han d. 16. juni 2016 kl. 16 kommer forbi Stiftsmuseet og fortæller om sine værker.

Læs mere om mødet med kunstneren

Mølledag på Frilandsmuseet i Maribo

I anledningen af den nationale mølledag lukker museet op i den gamle stubmølle og inviterer indenfor til en dag i møllens tegn

Tredje søndag i juni er det Dansk Mølledag, og i år er Frilandsmuseet i Maribo med. Vi slår dørene op og inviterer indenfor til en dag, hvor museets mere end 400årige stubmølle er omdrejningspunktet. Der vil være adgang til møllen, og er vind og vejr med os, vil møllen ligeledes køre.  

Læs mere om Mølledagen

Se stubmøllen i drift

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld