Nyhedsbrev 9. august 2016

Tre aftner hen over sommeren åbnes dørene til Reventlow-Museet Pederstrup, når museet indbyder til historiske salonaftner i tilknytning til årets særudstilling En kongelig Visit.

Sladder og Politik – Historisk salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup

Torsdag d. 25. august 2016 kl. 19 slår Reventlow-Museet Pederstrup dørene op for den sidste af i alt tre historiske salonaftner, der hen over sommeren sætter fokus på Christian VIII og dronning Caroline Amalies besøg på Lolland-Falster i 1843. ”Mens de tidligere saloner har fokuseret på meningsudveksling og kunstnerisk dannelse, så har den sidste salon et noget andet omdrejningspunkt” beretter den ene af aftenens to salonværter, Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster. ”Vi skal nemlig dykke ned i sladderen dengang og nu – ikke blot for at blive opdateret på, hvad der for tiden fortælles – men for at blive klogere på, hvorfor vi sladrer, og hvad sladder kan bruges og har været brugt til”.

Læs mere om den sidste salonaften

 

Rundvisning i Tur i Tiden

Tirsdag d. 23. august er det igen muligt at komme med på en offentlig rundvisning i oplevelsesruten Tur i Tiden, når kurator Jette Mellgren tager publikum med en tur rundt om Reventlowparkens lange sø og ind i Pederstrups århundredlange historie. Kom med på en legende, sanselig og fantasifuld tur med herregårdsfortællinger i centrum.

På turen, der vil varer en times tid, vil det være muligt for publikum ikke blot at høre om ideen bag posterne og de kunstneriske motiver bag værkerne på oplevelsesruten, men også hvordan værkerne skal forstås i dialog med de talrige historier som netop herregårdsmiljøerne på Pederstrup rummer.

Læs mere om omvisningen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld