Nyhedsbrev 23. august 2016

Museum Lolland-Falsters traditionsrige mc-tur trækker hvert år mange deltagere fra hele Østdanmark.

Købstadens opland

I år fejrer både Nakskov og Maribo købstadsjubilæer. Med udgangspunkt i disse festligheder ser Museum Lolland-Falsters årlige kulturhistoriske tur for motorcyklister nærmere på det opland, der har været med til at opbygge købstæderne. Først og fremmest har landbefolkningens handel haft stor betydning for købstædernes vækst, men mange andre faktorer havde betydning for, at nogle landsbyer blev købstæder og andre blot små samlinger af huse. Men hvert sted, stort eller småt, har sin historie, og den vil blive fortalt på turen.

”Museum Lolland-Falsters motorcykeltur er blevet en fast tradition. Og som de øvrige år vil vi bestræbe os på at finde en række gode fortællinger og ikke mindst en god rute, der viser mindre kendte steder på Lolland frem”, siger Anne Elmer, kultur- og naturvejleder ved Museum Lolland-Falster, der forestår turen.

Læs mere om motorcykelturen

 

Årskort til Museum Lolland-Falster

Årskortet til Museum Lolland-Falster er fyldt med muligheder og oplevelser for alle museumsinteresserede

Som noget helt nyt udbyder Museum Lolland-Falster fra dags dato årskort til museets fire udstillingssteder i deres respektive åbningstider. Der udbydes to typer af årskort:

  • Den ene type er et personligt kort, der kun gælder for indehaveren. Prisen på dette kort er: 195 kr.
  • Den anden type er et personligt kort, der gælder for indehaveren + en ledsager. Prisen på dette kort er: 275 kr.

Begge kort giver indehaveren mange fortræffelige fordele. Læs mere om fordelene her.

Kulturaften

Museum Lolland-Falster en del af den stort anlagte kunst- og kulturfestival Lys over Lolland, der løber af stablen fra 26. august til 4. september. Festivalens tema i 2016 er "Spor".

Onsdag den 31. august er der en spændende kulturaften med fokus på Pilgrimsruten med indledning på Stiftsmuseet, hvorfra der derefter vil være en vandring mellem Stiftsmuseet, Pilgrimshuset og Domkirken.

Læs mere om Lys over Lolland og se årets program her.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld