Nyhedsbrev 2. september 2016

Torsdag den 15. september 2016 kl. 19 er der omvisning i Stiftsmuseets særudstilling, KORS! Museumsinspektør Erik Kristiansen fortæller om krucifikser i middelalderen og nu, set gennem udstillingen af Stig Weyes malerier.

Aftentur i særudstillingen KORS! 15. september 2016 kl. 19.

Udstillingen KORS består af to dele: en udstilling af middelalderens kirkeindretning og en udstilling af kunstner Stig Weyes nutidige fortolkninger af kors, krucifiks og frelseshistorie. Udstillingen stiller spørgsmålet: Hvad var krucifikset for middelaldermennesket - set gennem museets samling af korbuekrucifikser, og hvad er korset for os i dag - set gennem Stig Weyes billeder?

Erik Kristiansen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og kurator på udstillingen, går en tur mellem middelalderens store krucifikser og fortæller om krucifiksets opståen og middelalderens forskellige måder at afbilde korsfæstelsen af Jesus på. På baggrund af dette bliver Stig Weyes billeder sat i spil.

Læs mere om omvisningen

 

Der, hvor sukkeret gror – udkantsmotiver i korssting

Kunstneren Thomas Wolsing viser forandringer i sine korsstingsbroderede værker

Museum Lolland-Falster har sammen med seks andre kulturhistoriske museer inviteret kunstneren Thomas Wolsing til et udstillingssamarbejde med overskriften ”FRA KANT TIL KANT”. Kunstneren skaber et nyt værk til hvert museum, som afspejler de særlige vilkår og problemstillinger, som gør sig gældende i netop ”den kant”. Samtidigt bidrager museerne med en kulturhistorisk vinkel om emnet. Udstillingen startede på Lemvig Museum i marts 2015, og har siden været vist på Ringkøbing Skjern Museum, Vesthimmerlands Museum, Museum Thy og vises altså nu på Stiftsmuseet i Maribo. Sidste udstillingssted er Landbrugsmuseet Gammel Estrup.

 

læs mere om udstillingen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld