Nyhedsbrev 29. september 2016

Hvilke urter, rødder eller svampe holder mon ondskaben væk? Det kan man blive klogere på i efterårsferien på Falsters Minder i Nykøbing F.

Efterårsferien på Museum Lolland-Falster

Uge 42 bliver fyldt med sjove aktiviteter i Maribo og Nykøbing

Museum Lolland-Falster byder på sjove, hyggelige og uhyggelige aktiviteter i efterårsferien. Aktiviteterne foregår både i Nykøbing og Maribo, og der er noget for børn i alle aldre.

På Falsters Minder  tilbyder museet om en optakt til halloween at lære børn og deres voksne gode afværgeformularer og hvilke amuletter, der beskytter mod alt det onde. På Stiftsmuseet i Maribo kan børnene lære at male med temperamaling, som var et af de materialer, middelalderens kunstnere brugte. Og på Frilandsmuseet i Maribo holder vi Tyg, hyg og byg for børn i alle aldre.

Læs mere om de mange arrangementer i efterårsferien

 

Udstilling om reformationen i Klosterkirken

Museum Lolland-Falster viser udstilling om klostrene på Lolland-Falster i Klosterkirken i Nykøbing   

Museum Lolland-Falster markerer 500-året for reformationens begyndelse med en udstilling om de klostre og klosterordner, der var på Lolland-Falster i tiden før reformationen.

”I Nykøbing og Nysted var det franciskanerne, der byggede byernes klostre. Skt. Birgitta-ordenen grundlagde klosteret i Maribo, en institution, der var med til at skabe den nuværende købstad. I Halsted byggede benediktinerne et kloster, og i Nakskov var det Helligåndsordenen, der skabte byens kloster”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om udstillingen

Landsbyer på kanten

I 2016 udarbejdede Museum Lolland-Falster undersøgelser af to landsbyer – henholdsvis Guldborg i Guldborgsund kommune og Dannemare i Lolland kommune. Undersøgelserne, der er udmundet i to rapporter, fokuserede på landsbyernes tilstand i dag samt de seneste årtiers udvikling. Rapporterne er kommet i stand gennem arkivstudier, fysisk kortlægning af landsbyerne i 2016 og spørgeskemaundersøgelser i den lokale Dagli’Brugs.

Rapporterne for Guldborg og Dannemare indgår i et større samarbejdsprojekt, som en gruppe museer igangsatte i 2015 med henblik på at kortlægge forandringsprocesserne i provinsens mere eller mindre udviklingstruede landsbyer og deres fysiske og mentale rum efter 1970.

Læs mere om projektet og se rapporterne

Peter den Store - foredrag og middag

Hør historiker og medieforsker Karsten Fledelius, arkæolog og dragtforsker Anne Hedeager Krag og historiker og Ruslandsforsker Kim Frederichsen fortælle om zar Peter den Store, og smag en moderne fortolkning af det måltid, som zaren indtog under sit besøg i Nykøbing i 1716 i Czarens Hus.

Hvornår: 18. november. Foredrag kl. 14-18.25 Middag kl. 18.30
Hvor: Foredragene vil blive afholdt i Czarens Hus eller i gåafstand hertil. Sted vil blive meddelt, når deltagerantallet kendes. Middag i Czarens Hus, hjørnet af Langgade og Færgestræde, Nykøbing F.
Tilmelding: Senest den 11. november 2016 i Turistinformationen, Færgestræde 1A eller på mail turist@museumlollandfalster.dk.
Pris: Foredrag: 240,- kr. To retters zarmenu med et glas vin: 220,- kr.

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld