Nyhedsbrev 3. november 2016

Onsdag den 16. november 2016 kl. 19 er der omvisning i Stiftsmuseets særudstilling KORS! Billedkunstneren Stig Weye og museumsinspektør Erik Kristiansen fortæller om krucifikser i middelalderen og nu, set gennem udstillingen af Stig Weyes malerier.

Mød Stig Weye i særudstillingen KORS!

Onsdag d. 16. november fortæller og diskuterer billedkunstneren Stig Weye og museumsinspektør Erik Kristiansen middelaldersymbolik, og hvorledes middelalderen har inspireret Stig i hans arbejde med de mange billeder, som indgår i udstillingen KORS! på Stiftsmuseet i Maribo.

Stig Weye og Erik Kristiansen, der har tilrettelagt udstillingen, inviterer denne mørke novemberaften på en rundvisning, hvor de vil fortælle og diskutere middelalderlegender, middelaldersymbolik, og hvordan det ses i museets store samling af krucifikser fra 1300-tallet. Her er lidelsen overvældende i afbildningerne af den lidende og døde Kristus.

Læs mere om arrangementet

 

Jul i Den gamle Købmandshandel

Så nærmer sig den søde juletid, hvor hyggen og julepynten spreder sig over land og hjem.

I Den gamle Købmandshandel er der ren nostalgi, så den varme julestemning breder sig i hele butikken.

Vi kan i år byde på en masse godt til ganen - alt fra pomerans og sukat til julens mange kager til kandis, tranebær, julesennep, kirsebærvin og julete.

Det bugner med nostalgiske klippeark, helligtrekongerslys, glaspynt, lametta, julebøger og spil samt en masse gode idéer til pakkekalenderen.

Museets frivillige har igen i år været flittige og været i gang med saks og papir. De har fremstillet kræmmerhuse, juleophæng, sprællemænd og flettede julehjerter. Skulle man selv have lyst til at flette hjerter, forhandler vi også Knud Vægters populære flettebøger og glanspapir.

Mød Museum Lolland-Falster på Bogforum

Museum Lolland-Falster deltager i årets Bogforum 2016 sammen med ODM (Organisationen Danske Museer) og 12 andre danske museer.

Kom og hør museumsinspektør Marie Brinch fortælle om Falsters fortid, og hvordan arkæologien kan (og måske bør) bruges som værdiskaber ved store anlægsarbejder.

Oplægget finder sted i ODM’s stand den 11. november kl. 12.

Læs mere om Bogforum

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld