Nyhedsbrev 22. november 2016

Tirsdag den 6. december kl. 19 afholder Kulturmindeforeningen Nykøbing F. sit traditionsrige julearrangement. Aftenen begynder med en dejlig julekoncert med mandskoret Brage, så julestemningen kan holde sit indtog. Herefter fortæller Knud Vægter om sine mange år som julehjertefletter.

Julekoncert og -fortællinger

Kulturmindeforeningen i Nykøbing inviterer til julehygge med sang og fortællinger d. 6. december 2016

Igen i år holder Kulturmindeforeningen i Nykøbing sit hyggelige julearrangement med sang og fortællinger. Aftenen indledes med den traditionelle julekoncert med mandskoret Brage, der sætter stemningen for resten af aftenen. Herefter fortæller julehjerteekspert Knud Vægter om jul i alverdens lande og om, hvordan han altid tog
juleforberedelserne med på sine rejser, når hans arbejde førte ham vidt omkring på kloden. For uanset hvilken breddegrad Knud befandt sig på, blev de hjemlige traditioner holdt i hævd ved at flette julehjerter, som han havde lært det af sin mor. I dag er Knud Vægters julehjerter kendt vidt omkring, og vi kan endda finde julehjerterne på YouTube.

Læs mere om arrangementet

 

Én grube - mange historier

Den nyeste artikel i museets serie Kalejdoskop byder på levet liv og spændende fortællinger fra Rødbyhavn, nærmere bestemt Annasminde, for næsten 3000 år siden.

"Ved de mange udgravninger forud for den kommende Femern forbindelse øst for Rødbyhavn er der over store arealer afdækket en lang række spændende arkæologiske fund og konstruktioner fra alle tidsperioder fra palæolitikum til vikingetid. Kildematerialet er omfattende komplekst, ja, nærmest overvældende. Jeg har derfor valgt at indskrænke mig. Jeg har gjort dette ved at indsnævre fokus både i tid og i rum til et enkelt arkæologisk anlæg, en fundrig grube fra yngre bronzealder (900-700 f. Kr.).  Ud fra fundene fra denne ene grube, og ved inddragelse af paralleller fra andre lokaliteter søger jeg at fortælle noget om det liv og de aktiviteter, der blev levet og lavet i området ved Rødbyhavn for næsten 3000 år siden."

Sådan siger denne kalejdoskopartikels forfatter, museumsinspektør Bjørnar Måge, som indledning til den spændende artikel om fundene ved Annasminde.

Læs den spændende artikel her

Lokomobilet er med til juletræstænding i Maribo

Fredag d. 25. november er der mulighed for at møde lokomobilet fra Frilandsmuseet i forbindelse med årets juletræstænding på Torvet i Maribo. Lokomobilet damper på Torvet fra 12-17, hvor Frilandsmuseets personale naturligvis også er til stede.

 

 

Mød Den gamle Købmandshandel på Engestofte julemarked

På museets stand bugner det med nostalgiske klippeark, børster, helligtrekongerslys, glaspynt, lametta, julebøger og spil samt en masse gode ideer til pakkekalenderen. Så kom forbi og besøg os! Som noget nyt i år forhandler vi også årskort til Museet på julemarkedet – den perfekte julegaveide.

Julemarkedet finder sted d. 3. og 4. december kl. 10-16, Engestofte Gods, Søvej 10, Maribo. Se mere her

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld