Nyhedsbrev 21. september 2017

Søndag d. 1. oktober 2017 markeres det, at det er sidste officielle åbningsdag på Reventlow-Museet Pederstrup. Her udbydes to offentlige omvisninger, der sælges kaffe og kage i caféen, og der er lancering af Ebbe Balck Sørensens bog "De gyldne år i Reventlowparken".

1770 tur/retur

To offentlige omvisninger og særåbning af caféen markerer årets sidste åbningsdag på Reventlow-Museet Pederstrup

For dem, der endnu ikke har nået at se særudstillingen eller fordybe sig i den faste samling, byder sidste mulighed sig søndag d. 1. oktober 2017, hvor dørene til årets særudstilling for sidste gang åbnes. ”Så har I endnu ikke nået at se dronning Caroline Mathildes berømte strømpebånd eller Struensees blodbefængte halsklud, så er denne dag sidste chance”, beretter museumsinspektøren, der på dagen står bag to omvisninger under titlen 1770 tur/retur i museets særudstilling. ”Skandaler, sladder og politiske omvæltninger prægede tiden under Struensee og Caroline Mathilde – særligt i sommeren 1770, hvor forholdet blev offentligt kendt, og parret begyndte at tage magten over kongen”.

De to omvisninger tager publikum en tur med tilbage til netop dette år, hvor livlægen Struensee blev den 19-årige dronnings elsker, greb magten over den syge Christian VII og påbegyndte en hidtil udset reformering af det dansk-norske samfund. ”Fuld af optimisme, med verden liggende for sine fødder, kastede Struensee sig med dronningen ved sin side ud i arbejdet med at omsætte periodens teoriske oplysningstanker til virkelighed på godt og ondt – et arbejde, der skulle gøre ham til en udskældt og forhadt magthaver blandt embedsmænd, godsejere og kongelige, og som, 16 måneder efter magtovertagelsen, skulle føre til hans dramatiske fald og senere henrettelse!” afslutter museumsinspektøren.

Læs mere om årets sidste åbningsdag på Pederstrup

Stedet fortæller danmarkshistorie

Husk, at det er på lørdag d. 23. september 2017 lancerer Museum Lolland-Falster de sidste seks lyddramaer i det store projekt Stedet fortæller danmarkshistorie

"Vi glæder os til endnu engang at invitere alle ud i naturen og høre de spændende lyddramaer. I anden del bevæger vi os hurtigere frem i historien, da vi her kun har ca. 500 år, vi skal rundt om, hvorimod forårets lyddramaer strakte sig over flere tusinde år. Men det gør ikke historierne mindre interessante," fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Det er meningen, at lyddramaerne skal høres på stedet, lige der hvor historien fandt sted. Fra lanceringen d. 23/9, og hver gang DR sender et nyt afsnit, offentliggøres et nyt lyddrama. Lyddramaerne kan høres på stederne via en smartphone, men som noget nyt bliver de også tilgængelige hjemme fra sofaen – hvis man er mere til det. Se hvordan du gør på www.stedetfortæller.dk.

Den første fortælling præsenteres på lørdag d. 23. september kl. 15 på Slotsbryggen 5, 4800 Nykøbing F. Fortællingen har Nykøbing Slot, renæssance og reformation som tema.

Læs mere om Stedet fortæller danmarkshistorie

 

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld