Nyhedsbrev 19. januar 2017

Kasper Tranberg med gruppen Straw Boss spiller midt blandt malerierne i udstillingen KORS! på Stiftsmuseet i Maribo. Musikken tager udgangspunkt i lollandsk blues og fabulerende kammerjazz, medens Stig Weyes kunst er med til at give en unik jazzoplevelse med farverige undertoner.
Foto: Karolina Zapolska.

Vin og Vinterjazz med Kasper Tranberg

Kom til en spændende jazzaften midt i kunsten - når Kasper Tranberg med det nye band Straw Boss får premiere i Maribo!  

Kasper, der er vokset op i Nysted og har gået på gymnasiet i Maribo, vender tilbage til sin hjemegn for at spille blandt sin fars – Stig Weyemalerier, som p.t. er udstillet på Stiftsmuseet i Maribo i udstillingen KORS!. Dette vil være en unik jazzoplevelse med maleriske undertoner.  

“Denne supergruppe kan få mine musikalske ambitioner ud over scenekanten”, siger musiker Kasper Tranberg om sit nye internationale orkester.  

Koncertarrangementet er en jazzkoncert med Kasper Tranberg med internationalt band, Straw Boss. Det er et nysamlet band, som har premiere i Danmark til dette arrangement. Bandets ”kompositioner tager afsæt i lollandsk blues og fabulerende kammerjazz. Selv når musikken indeholder fast melodisk form og groove, bevæger den sig i uforudsete retninger - en form for navigation”

Læs mere om Vin og Vinterjazz

Kom til Valentins-middag på Restaurant Czarens Hus i Nykøbing F.

C.W. Eckersberg 1841- En nøgen kvinde sætter sit hår foran et spejl. Den Hirschsprungske Samling.

Den 14. februar fejres kærligheden over stort set hele jorden. Selvom Valentinsdag er en forholdsvis ny ”højtid” i en dansk sammenhæng, har vi taget den til os og givet os hen til hjerteformede chokolader, røde roser og romantiske film.

Mange synes dog stadig, der er tale om et smagløst og kommercielt påskud, men fejringen har faktisk dybe rødder, som måske går helt tilbage til Romerriget. Den 14. februar fejrede romerne gudinden Juno, som repræsenterede kvinder og ægteskab. Op igennem tiden har man forbundet den 14. februar med kærlighed, forelskelse og sex. Vi skal dog helt op til 1840, før det første kommercielle valentinskort kendes.

I den anledning inviterer Museum Lolland-Falster og Restaurant Czarens Hus til en helt særlig aften i kærlighedens skær.

”Der er lagt vægt på, at det er en intim aften for par, som bare har lyst til at gå ud at spise og nyde hinanden. Så selvom Museum Lolland-Falster arrangerer det, er det egentlig ikke et traditionelt museumsarrangement. Vi har indlagt små overraskelser, og sørger for stemningen, men det er maden og samværet, der er i fokus,” afslutter Marie Brinch.

Læs mere om den romantiske aften

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld