Nyhedsbrev 1. juni 2017

Traditionen tro står Frilandsmuseet i dampens tegn, når vi fylder museet med store og små damp-maskiner til årets damptræf ’Fra Damp til Diesel’. I weekenden d. 10. og 11. juni 2017 er der mulighed for at opleve alt fra tonstunge dampmaskiner til minitogbane, kanonaffyring og meget andet.

For fuld damp

Damptræf på Frilandsmuseet i Maribo i weekenden d. 10. og 11. juni 2017

I weekenden d. 10. og 11. juni samles store og små maskiner til to dage, der er totalt henlagt til nørderi, sjove lyde, dimser, skøre opfindelser og fantastisk teknik, når damptræffet ’Fra Damp til Diesel’ finder sted på Frilandsmuseet i Maribo. Blandt museets gamle bindingsværkshuse, i kroge og hjørner og på den store eng bag museet udstiller passionerede opfindere, ejere og samlere deres damp- og dieselmaskiner.

”Det er altid en fornøjelse at afholde dette arrangement med alle dets passionerede udstillere, som kommer både fra ind- og udland. Vi er utroligt taknemmelige for, at så mange ønsker at komme til Maribo og være med til at gøre denne weekend til noget helt særligt”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Selvom arrangementet er lige om hjørnet, er der stadig udstillere, der tilmelder sig. Men vi kan dog fortælle, at der bl.a. er mulighed for at opleve: Engestofte med en af sine store traktorer, Damptromleklubben, Veteran Traktorens Venner, Veterantraktorer, Eskilstrup Traktormuseum, Lollands Brandvæsen, Brandmuseet i Nakskov, Brandmuseet i Nykøbing F., Lolland Falsters Veteranbilklub, stationære motorer, lirekassemusik, Frilandsmuseets lokomobil og Nysted savværks dampmaskine, kanoner, dampbåde på søen, modeldampmaskiner, modeldampbåde i bassin, modelflyvemaskiner, Sydsjællands Kulsviere, Vindeby mølle med tærskeværk og store dampmaskiner fra ind- og udland.

Læs mere om det traditionsrige damptræf

Politiker eller lykkejæger?

Historisk salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup onsdag d. 14. juni 2017 kl. 19

Igen i år arrangerer Museum Lolland-Falster historiske salonaftner på Reventlow-Museet Pederstrup. Hen over sæsonen vil museet gå i dybden med udvalgte temaer fra årets særudstilling ARVEN EFTER STRUENSEE for at blive klogere på elskeren, politikeren og manden Struensee.

Ved årets anden salonaften er det politikeren Struensee, der er i centrum. ”Til trods for, at Struensee kun var 16 måneder ved magten og langt størstedelen af hans arbejde ved hans fald blev rullet tilbage, har han alligevel efterladt sig en politisk arv, som også kan sige os noget i dag” fortæller Jesper Munk Andersen, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, der ikke er bange for at trække erfaringerne fra Struensee helt op til nutiden. ”Struensee udlevede på mange måder enhver lænestolspolitikers hede drøm om hurtig vej til indflydelse, magt og store ændringer. Mange af os har jo en lille politiker gemt i os, der blot venter på at komme ud – især når vi er uenige med vores politikere, og hjemme foran fjernsynet mener at ligge inde med de vises sten på nutidens udfordringer”, fortsætter museumsinspektøren, der sammen med Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster er vært for denne aftens salon.

Læs mere om salonaftenen

Frilandsmuseet i Maribo deltager i Mølledagen

I anledning af den nationale mølledag er der mulighed for at få et nærmere kik på museets gamle stubmølle

Tredje søndag i juni bliver Dansk Mølledag fejret over hele landet og ikke mindst på Frilandsmuseet i Maribo. Her slår vi dørene op og inviterer indenfor til en dag, hvor museets mere end 400-årige stubmølle er omdrejningspunktet. På dagen er der adgang til møllen, og kommer vinden fra den rigtige retning, vil møllen oven i købet køre.  

”Møllererhvervet er en vigtig del af fortællingen om livet på landet i tiden, før industrialiseringen satte ind. Det var her, landbobefolkningen fik forarbejdet størstedelen af sit korn med en teknik der var mange årtusinder undervejs. Fra stenalderens gruttesten, hvor kornet blev forarbejdet til mel ved håndkraft til de mere moderne møller med deres møllehjul og kværne”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Læs mere om Mølledagen

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld