Nyhedsbrev 29. juni 2017

Hen over sommeren 2017 er der mulighed for at besøge Gedser Fyr, komme helt til tops og høre den spændende fortælling om den gamle bygning. Ligeledes er der mulighed for at komme med naturvejlederen rundt i det omkringliggende landskab.

Enestående mulighed – besøg Gedser Fyr

Hen over sommeren er der mulighed for at besøge og komme en tur op i Gedser Fyr

Torsdage i juli samt d. 13. august 2017 slår Gedser Fyr dørene op og inviterer indenfor til et besøg i fyret og mulighed for at nyde den fantastiske udsigt fra toppen.

Det første fyrtårn i Gedser blev etableret i 1802 og bestod af et sekskantet tårn med ca. 7,5 meter op til platformen og en lukket jernlanterne øverst, drevet af et kulfyr. En messingplade var med til at forstærke lanternens lys, der gennem store glasruder sendte sine stråler ud over havet. Det efterfølgende århundrede blev fyrtårnet forhøjet et par gange, til det i 1905 nåede de 20 meter, det er i dag. I samme periode blev kulfyret ligeledes ’moderniseret’ – først til et spejlapparat, så til et fast linseapparat for til slut at blive elektrificeret omkring 1920.

Læs mere om Gedser fyr og muligheden for at se nærmere på det

Sommersjov på Frilandsmuseet

Husk at sommersjov på Frilandsmuseet begynder onsdag den 5. juli

Denne dag kan man male en fin smykkekiste, en sej piratskattekiste eller gå på opdagelse blandt Frilandsmuseets mange kister og find inspiration til sin helt egen kiste.

Læs mere om sommersjov på Frilandsmuseet

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld