Nyhedsbrev 25. juli 2019

Museum Lolland-Falster giver nu mulighed for at sove i udstillingen Museum Obscurum – hvis du tør?? Oplev varulven, dragen, vampyren og fe-mumierne helt tæt på i lommelygtens skær d. 27.-28. september samt igen d. 11.-12. oktober 2019.

Zzzov med vampyrer og varulve

Museum Lolland-Falster giver nu mulighed for at sove i udstillingen Museum Obscurum – hvis du tør???

Kan du forestille dig at gå rundt i de små, mørke rum, kun bevæbnet med en lommelygte, og stirre en varulv i øjnene eller se en vampyr i lygtens skær? Kan du forestille dig at sove i samme rum som en babydrage eller ved siden af vampyren eller i heksens hus? Er du modig nok til at turde opleve en gennemført hyggelig, uhyggelig aften og nat? Det er ikke noget man oplever hver dag!

“Zzzov med vampyrer og varulve er en fælles (u)hyggelig oplevelse for hele familien. I kommer til at høre om de mange fantasifulde væsner og skræmmende historier i Museum Obscurum, og I får selv lov til at prøve kræfter med et mysterium, som skal løses. Undervejs bliver der rigelig tid til at gå på opdagelse på egen hånd i de mørke rum med lommelygten i hånden, og senere får I mulighed for at vælge, hvor I allerhelst vil sove – måske sammen med vampyren, eller vælger du hellere varulven?”, fortæller Vibeke Knöchel, arkæolog ved museum Lolland-Falster med et glimt i øjet. Hun henviser også til museets hjemmeside, hvor et detaljeret program kan ses:

 

Det er uhyggeligt ...

 

Til bords med fortidens herregårdsfruer

Den 18. august inviterer Museum Lolland-Falster indenfor til en oplevelse med brunch, historiske kjoler og fortællinger om livet i 1700-tallet

Historiker og museumsinspektør Louise Sebro inviterer denne søndag indenfor til en oplevelse med godt til både krop og sjæl.

“Vi har i samarbejde med Susanne Bruun sammensat en lækker brunchtallerken, som serveres i Reventlow-Museets café, som er indrettet i herregårdens gamle vaskehus,” fortæller Louise Sebro, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Mens man nyder lækkerierne, vil jeg fortælle om livet i kvindernes stuer i en tid, hvor pudderparykker og silkestoffer var på mode, samt en tid, hvor kvinder læste franske filosoffer og fulgte med i politik.”

Hvornår: 18. august 2019 kl. 11-12.30
Pris: 175 kr. uden entré til museet / 200 kr. inkl. entré til museet
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L

Læs mere

 

Køb billet

Tidens herregårdsliv - en aften på Pederstrup i stearinlysenes skær

Mød de seks kvinder, der i år har spillet en vigtig rolle i Reventlow-Museet Pederstrups særudstilling

Årets særudstilling på Reventlow-Museet Pederstrup, Stilleben på bordet - en moderne fortælling om herregårde, er blevet til gennem et fantastisk samarbejde mellem seks moderne kvinder, der til daglig bor på nogle af Lollands mange herregårde, og Museum Lolland-Falster. De seks kvinder, der bor på godserne Knuthenborg, Kærstrup, Søholt, Søllestedgaard, Frederiksdal og Rudbjerggaard, har hver især har skabt et bord til udstillingen med effekter, som beskriver kvindernes nutidige, travle liv i et samspil med det historiske på godserne.

“Denne stemningsfulde aften får man mulighed for at komme helt tæt på særudstillingen og ikke mindst disse seks fantastiske kvinder, når de giver en personlig fortælling om deres borde i udstillingen, og de tanker, der ligger bag den måde, de har udformet dem på”, fortæller Ulla Schaltz, direktør ved Museum Lolland-Falster.

Hvornår: 21. august kl. 20-22
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Pris: 130 kr.

Læs mere

 

Køb billet

Dækkede herregårdsborde fordobler Reventlow-Museets besøgstal

Foto: Ingrid Riis Hovgaard

Publikum har taget rigtig godt imod særudstillingen ”Stilleben på bordet” på Reventlow-Museet Pederstrup. I udstillingen har seks kvindelige godsejere fra Lolland dækket et bord, som fortæller om deres liv, deres virke og fremtiden for deres herregårde.

I den lille måneds tid, som er gået, siden udstillingen åbnede, har mere end dobbelt så mange gæster besøgt Pederstrup og C.D.F. Reventlows herregård som i samme periode sidste år.

Derfor vælger Reventlow-Museet nu også at holde åbent på tirsdage i resten af juli og i august måned.

Sommer på museet

I juli udbyder Museum Lolland-Falster et væld af spændende og sjove sommerferieaktiviteter med et historisk tvist.

Man kan fx besøge Museum Obscurum i Nykøbing F. og komme med ind i den okkulte, mørke og mystiske verden, der er skabt gennem Cornelius' samling.

Eller møde Valdemar den Store som barn og deltage i hans eventyr på Stiftsmuseet i Maribo.

Og endelig kan man prøve alle de sjove aktiviteter på Frilandsmuseet, hvor både hænder og fantasi skal i sving.

 

Sommerferie på museet

 

Se også museets kalender her

 

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Årets kulturhistoriske motorcykeltur - 8. september

Salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup - 12. september

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld