Nyhedsbrev 15. august 2019

Søkrig, havmøller, kystfiskeri, fyrtårne, helligkilder og kystændringer er alle emner, som deltagerne i Museum Lolland-Falsters kulturhistoriske mc-tur i år vil stifte bekendtskab med. Turen har nemlig vand og kyster som tema. Årets motorcykeltur finder sted d. 8. september 2019.

Foto: Else Glerup

Vand for motorcyklister

Museum Lolland-Falsters årlige kulturhistoriske motorcykeltur har vand som tema

Søkrig, havmøller, kystfiskeri, fyrtårne, helligkilder og kystændringer er alle emner, som deltagerne i Museum Lolland-Falsters kulturhistoriske motorcykeltur i år vil stifte bekendtskab med. Turen har nemlig vand og kyster som tema.

Den kulturhistoriske motorcykeltur er efterhånden blevet en tradition for mange motorcyklister, - de deltager år efter år. Mange kommer langvejs fra for at være med, og alle kan være med, unge som ældre, nye motorcykler såvel som veteranmotorcykler.

“Vi kører nemlig turen med en hastighed på max 70 km/timen. Og vi tilbyder altid de ældste motorcykler at køre forrest. Turen, der er på ca. 70 km, forsøger vi at lægge, så vi kommer ud på så mange små og spændende biveje som muligt,” fortæller Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster, der er turens planlægger og guide.

Hvor: p-pladsen ved Skansen for enden af Skansevej i Nysted
Hvornår: søndag d. 8. september 2019, afgang kl. 11
Pris: voksne 75 kr., børn gratis

 

Kom og vær med!

 

Fodspor fra stenalderen!

Museum Lolland-Falsters arkæologer har igen fundet fodspor fra stenalderen!

Tirsdag morgen dukkede der nye fodspor op i udgravningerne ved Rødbyhavn til stor glæde for museets arkæologer. Bjørnar Måge, arkæolog og museumsinspektør fortæller:

"For ca. 5000 år siden stod der et menneske her. Personen pressede med sin højre fod sand fra den seneste storm ned i den underliggende bløde fjordbund, der består af gytje/mudder. Personen stod ikke helt stabilt, og flyttede sin højre fod en anelse mod højre, inden arbejdet ved fiskegærde fortsatte."

Mon vores spor stadig står om 5000 år?

Fodspor fra stenalderen med målepind

Husk, at det den 21. august er muligt at møde de seks kvinder, der i år har spillet en vigtig rolle i Reventlow-Museet Pederstrups særudstilling

“Denne stemningsfulde aften får man mulighed for at komme helt tæt på særudstillingen og ikke mindst disse seks fantastiske kvinder, når de giver en personlig fortælling om deres borde i udstillingen, og de tanker, der ligger bag den måde, de har udformet dem på”, fortæller Ulla Schaltz, direktør ved Museum Lolland-Falster.

Hvornår: 21. august kl. 20-22
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L.
Pris: 130 kr.

Læs mere

 

Køb billet

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Slentretur i parken - 28. august

Salonaften på Reventlow-Museet Pederstrup - 12. september

Åbning af Maribo Minder - 13. september

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld