Nyhedsbrev 3. oktober 2019

Traditionen tro skruer vi op for stemningen på Frilandsmuseet i uge 42, når vi afholder Tyg, hyg og byg som efterårsferieaktivitet.

Tyg, hyg og byg

Alle hverdage i uge 42 er der sjove aktiviteter på Frilandsmuseet i Maribo

Traditionen tro skruer vi op for stemningen på Frilandsmuseet i uge 42, når vi afholder Tyg, hyg og byg som efterårsferieaktivitet. “Vi har lagt et spændende program, hvor alle sanser kan blive stimuleret”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter: “Der er mulighed for selv at vælge, på hvilket niveau man ønsker at deltage, når entréen til museet er betalt. Her er der nemlig mulighed for at tilkøbe billetter til de forskellige aktiviteter eller deltage i dem, der er gratis”.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo  
Pris: voksne 60 kr., børn 10 kr. Ønsker du/I at deltage i aktiviteterne, er der en ekstra materialepris på 35 kr. pr aktivitet.
Hvornår: alle hverdage i uge 42 fra kl. 11-15. Museet er åbent fra kl. 10-16.

NB: Frilandsmuseet holder lukket i weekenden i uge 42

 

Se programmet

 

Horeungerne - de uægte børn

Kulturmindeforeningen inviterer den 21. oktober 2019 til et spændende foredrag om børn født udenfor ægteskabet

Gennem historien findes adskillige beretninger om desperate kvinders forsøg på at skille sig af med børn født uden for ægteskabet. Men hvem var disse kvinder, og hvad betød det for kvinders sociale status at blive gravid, når man ikke var gift?

“Det er et barsk emne, vi denne gang har på programmet. Det har ikke været sjovt for kvinder før i tiden, der blev gravide udenfor ægteskabet. Pludselig stod de med det her lille væsen, en ekstra økonomisk udgift, og de kunne risikere at blive udstødt af familie og venner,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen. “Ja, det kan jo være man for en sikkerheds skyld skulle have en lille serviet med i tasken, hvis nu det skulle blive alt for sørgeligt”, siger formanden opfordrende.

Hvor: Nykøbing F. Teater, Foyeren, Østergågade 2, 4800 Nykøbing Falster
Pris: Foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke-medlemmer
Hvornår: 21. oktober 2019 fra kl. 19-21

 

Du kan læse mere om foredraget her

 

Kulturmindeforeningen

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Tusind talenter festival på Stiftsmuseet - 10. oktober

Efterårsferieaktiviteter i Lollands Stenalder - 16. oktober

Allehelgen på Frilandsmuseet - 31. oktober

De dødes dag i Museum Obscurum - 1. november

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld