Nyhedsbrev 22. oktober 2019

Med udstillingen Maribo Minder kan man opleve lokales minder om Maribo igennem private genstande. Udstillingen bliver fordelt rundt om på Stiftsmuseet, og så er det bare med at gå på opdagelse i det store hus og opleve hvilke minder, der er med.

Særudstillingen Maribo Minder

Ny særudstilling åbner d. 8. november på Stiftsmuseet i Maribo

“Udstillingen Maribo Minder tager udgangspunkt i genstande, som museet har lånt af lokalbefolkningen. Igennem disse genstande kan vi fortælle nogle anderledes historier om Maribo by og livet på Lolland”, fortæller Alexandra Damgaard, historiker og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Der holdes udstillingsreception d. 8. november 2019 kl. 14, og alle er velkomne til at deltage.

Hvornår: Udstillingen kan opleves fra 8. november 2019 – 29. februar 2020 i museets åbningstid
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn under 18 år er gratis

 

Vil du vide mere?

 

Jazz at the Museum

Koncert med musikeren og komponisten Bo Stief på Stiftsmuseet i Maribo

Musiker og komponist Bo Stief, der spiller på både kontrabassen og den halvakustiske femstrengede bas, gæster Stiftsmuseet i Maribo d. 2. november, hvor han giver koncert.

“Denne lørdag vil der være en helt særlig stemning på Stiftsmuseet, når det gamle hus bliver fyldt med dejlig musik. Her kan du nyde tonerne af Bo Stief, der spiller på en personlig, syngende og lyrisk måde med opfindsomhed og talent,” fortæller Alexandra Damgaard, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: 125 kr. inkl. 1 glas vin/øl/vand + snacks. Billetter kan købes via Place2book.com fra torsdag d. 17. oktober 2019
Hvornår: lørdag d. 2. november kl. 15-16

 

Kom og vær med!

Glem ikke at købe billet til Allehelgensaften på Frilandsmuseet

“Vi glæder os over, at vi igen skal afholde allehelgensarrangement på Frilandsmuseet. Sidste år kunne vi mærke en utrolig stor interesse for arrangementet, og vi har derfor tilføjet nogle nye og spændende elementer”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster

Igen i år har Museum Lolland-Falster indgået et samarbejde med domkirken, så aftenen vil byde på besøg begge steder. I år slår vi dørene op til Frilandsmuseet allerede kl.17, hvorfor man i år kan bestille og spise sin aftensmad på museet. Maden bestilles på forhånd ved billetbestilling på Place2book, hvor man også kan bestille kaffe/kage, hvis man er mere til det søde. Men faktisk kan man indlede aftenen med en allehelgensgudstjeneste i Domkirken.

Hvornår: 31. oktober 2019 kl. 17-21
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr.

 

Læs mere og køb billet

Der er også De dødes dag...

... i Museum Obscurum!

Allehelgensaften den 31. oktober og Allehelgensdag den 1. november er i den katolske del af verden, og i Danmark i middelalderen, en vigtig mindehøjtidelighed for de døde. I Mexico er denne højtid smeltet sammen med ældgamle, præcolumbianske ritualer og blevet til en livsbekræftende fest for de døde, hvor de dødes sjæle kaldes tilbage til de levendes verden for at nyde alle de ting, de holdt af, mens de var levende.

Da der er genstande i Museum Obscurum, som repræsenterer kulturer fra de sydamerikanske lande, vil vi gerne markere denne dag med noget helt særligt.

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing
Pris: voksne: 50 kr., børn u/18 gratis. Materialepris 35 kr. pr. person/aktivitet.
Hvornår: 1. november kl. 15-18

 

Læs mere her

Glæd dig til i de kommende nyhedsbreve at høre mere om:

Foredrag om Årets danefæ - 20. november

Aftenrundvisning i Museum Obscurum - 28. november

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med vores politik til beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvis du ikke længere har lyst til at modtage museets nyhedsbrev, kan du bruge knappen "Afmeld" i bunden af dette nyhedsbrev.  

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld