24. september 2015
Museum Lolland-Falster

En ca. 5500 år gammel skæftet flintøkse sat lodret ned i undergrunden.

Femernprojektet - Historien om et projekt!

Siden 2013 har Museum Lolland-Falster foretaget arkæologiske undersøgelser øst for Rødbyhavn i de områder, der bliver påvirket af etableringen af Femern Bælt-forbindelsen. Undersøgelserne har løbende frembragt unikke fund, der har genereret ny viden om Lollands sydkyst og ikke mindst om det samfund, der eksisterede der gennem årtusinder. Denne nye viden vil Museum Lolland-Falster gerne dele, hvorfor vi d. 20. oktober 2015 holder foredrag i Nakskov Biblioteks foredragssal.

 

"Det er altid en fornøjelse at få lov at komme ud og fortælle om vores spændende arkæologiske udgravninger. I aftenens foredrag vil jeg fortælle om, hvordan og hvorfor vi graver, hvad vi har fundet samt give et indblik i, hvad det var for en befolkning, der levede her øst for Rødbyhavn - om deres ressourceudnyttelser, bosætning og rituelle handlinger", fortæller Bjørnar Måge, arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

 

Aftenens foredrag er af 2 x 45 minutters varighed. Der vil være mulighed for at komme helt tæt på nogle af de fund, der er gjort ved udgravningerne, og se spændende billeder herfra.

 

For nærmere information kontakt formidlingsinspektør Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på asm@museumlollandfalster.dk eller 25593456.

 

Hvor: Nakskov Biblioteks foredragssal, Søvej 8, 4900 Nakskov
Hvornår: 20. oktober 2015, fra kl. 19
Pris: 60 kr.