27. september 2016
Museum Lolland-Falster

Klosterkirken i Nykøbing er den klosterbygning på Lolland-Falster, hvor der er bevaret mest af det oprindelige anlæg.

Udstilling om reformationen i Klosterkirken

Museum Lolland-Falster markerer 500-året for reformationens begyndelse med en udstilling om de klostre og klosterordner, der var på Lolland-Falster i tiden før reformationen.

 

”I Nykøbing og Nysted var det franciskanerne, der byggede byernes klostre. Skt. Birgitta-ordenen grundlagde klosteret i Maribo, en institution, der var med til at skabe den nuværende købstad. I Halsted byggede benediktinerne et kloster, og i Nakskov var det Helligåndsordenen, der skabte byens kloster”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

 

I udstillingen bliver de fem klosteranlæg præsenteret og ligeledes de fem klosterordner. Og selvfølgelig vil landsdelens nye kloster, birgittinerklosteret i Maribo, også indgå i udstillingen.

 

Udstillingen er tidligere annonceret til at blive åbnet på Falsters Minder i Nykøbing d. 13. oktober, men Museum Lolland-Falster har valgt at indgå i den samlede markering af reformationsjubilæet ved at vise udstillingen i Klosterkirken fra d. 30. oktober, hvor jubilæumsåret bliver skudt i gang med en jubilæums- og festgudstjeneste.


Hvor: Klosterkirken, Kirkepladsen 1, 4800 Nykøbing F.
Pris: Gratis adgang
Hvornår: Fra d. 30. oktober 2016 i Klosterkirkens åbningstid