08. juni 2017
Museum Lolland-Falster

Museets medarbejdere gennemgår minutiøst genstandene på museets magasiner.

Museum Lolland-Falster rydder op

I 1984 har en langtidsledig på Lolland-Falsters Stiftsmuseum med humor nedskrevet en besked til eftertiden. Sedlen beskriver, at der på museet ikke smides noget ud. En sandhed med modifikationer. For i 2016 trak en gruppe medarbejdere på Museum Lolland-Falster i kedeldragterne og gik i aktion på museets magasiner, hvor de mange tusinde genstande, som ikke er udstillet, befinder sig. Igennem mere end hundrede år har ivrige museumsfolk fyldt de nuværende magasiner til bristepunktet med både fantastiske og mindre fantastiske genstande. Målet er at gøre genstandssamlingen klar til at flytte ind på et fremtidigt nyt magasin. I 2016 har museet gennemgået og nedpakket genstandene fra museets største magasin i Maribo, og museet er i 2017 gået i gang med arbejdet på museets magasiner i Nykøbing F.

 

Ved det minutiøse oprydningsarbejde blev der på Stiftsmuseet i Maribo fundet en lille lap papir, som nu har 33 år på bagen. Museum Lolland-Falster sætter en stor ære i at kunne fortælle egnens historie, men det er en myte, at alting kan bevares for evigt. ”Intet museum har kapacitet til at bevare alting for altid. Museum Lolland-Falster har langt over 100.000 genstande, og vi vil også gerne have mulighed for at dokumentere, hvad der sker i fremtiden”, udtaler Lene Tønder Buur, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Håndskrevet seddel

Er du forfatteren af denne seddel, så vil Museum Lolland-Falster meget gerne høre din historie. Kontakt museumsinspektør Lene T. Buur på tlf. 51 21 25 05 eller pr. mail på ltb@museumlollandfalster.dk

Klik på billedet for at se stort format

 

En del af det store arbejde med at gennemgå samlingens genstande er derfor også, bl.a. at turde skille sig af med de genstande, som kun meget usandsynligt vil kunne bidrage til museets forskning eller udstillinger. De genstande, museet udskiller fra samlingen, er dubletter, i dårlig stand eller mangler en egentlig historie.

 

I dag er der høje krav til, at museumsgenstande skal kunne fortælle en god historie. Derfor vil vi hellere bruge ressourcer på at bevare de genstande, der har en historie, end på genstande, som er i dårlig stand eller uden historie”, afslutter Lene Tønder Buur. Samlingsarbejdet udføres med stor omhu, og Museum Lolland-Falster lægger stor vægt på at afsøge mulighederne for at andre museer, giveren af genstanden eller museets formidlingsafdeling kan få glæde af genstanden, inden den forlader museets egen samling. 

 

For yderligere information kontakt museumsinspektør Lene T. Buur tlf. 51 21 25 05 /mail ltb@museumlollandfalster.dk