17. november 2017
Museum Lolland-Falster

Gamle lofter gemmer ofte på spændende ting…

Museum Lolland-Falster crowdsourcer med de unge

Museum Lolland-Falster har ved en gennemgang af vores bygninger fundet en gammel, støvet papkasse i et hjørne på loftet af Stiftsmuseet. Papkassen var lukket med kraftigt sejlgarn og mærket med en gulnet seddel, hvor der med håndskrift stod ”J. Olsen” og ”Til Gjennemgang”, samt en maskinskrevet seddel med teksten ”Genstande fundet ved gennemgang 1972, se sag nr. 801-1972-1667, Q. R.”.

 

Da papkassen blev åbnet, viste det sig, at den indeholdt 12 genstande af meget forskellig art: en økse af jern, et gammelt fotografi, en grøn stenøkse, et smykkekors, et lerkar, en medalje, en mursten, en lille læderpung, en skrivemaskine, en seglstampe, to sølvbægre og et sværd.

 

Nogle genstande var indpakket i avispapir fra 1972, og det må derfor antages, at disse genstande er nedpakket i dette år, hvorimod andre var indpakket i silkepapir. Øverst i papkassen lå en lille papirlap, hvorpå der med håndskrift står: ”Proveniensen skal undersøges, se mine Noter, Notesbog XXIV”, og et maskinskrevet notat, der listede genstandene, og som var underskrevet med initialerne Q. R. Derudover indeholdt papkassen ikke yderligere.

 

De tolv genstande er generelt af meget høj kvalitet, og Museum Lolland-Falster vil derfor satse hårdt på at løse gåden omkring dem og deres oprindelse.

 

”Museet har brug for hjælp til at få identificeret de tolv genstande og igangsætter derfor et crowdsourcingprojekt rettet mod de unge”, fortæller projektets leder, Orla Juul. ”Det er første gang i museets historie, at vi bruger crowdsourcing-metoden, men vi mener, at i forbindelse med netop disse genstande vil der være megen hjælp at hente hos de unge, der jo både er gode til at tænke ud af boksen og til at færdes i den digitale verden,” afslutter Orla Juul.

 

Crowdsourcing-projektet går i luften onsdag d. 29. november kl. 10 og lanceres via museets hjemmeside, www.museumlollandfalster.dk, og samtidig ved en lille åbningsevent på Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, Maribo, hvor de 12 genstande er udstillet i Orla Juuls kontor på første sal. Orla Juuls kontor vil være åbent i museets åbningstider i hele projektperioden.

 

Projektet retter sig mod alle unge, men skulle familier med børn og unge have lyst til at deltage, er de meget velkomne. Man tilmelder sig projektet via museets hjemmeside og tilmeldingen er åben fra d. 29. november.

 

Nærmere information: kontakt formidler Anne Elmer, ae@museumlollandfalster.dk eller 5121 2513

 


Hvornår: Museum Lolland-Falster starter stort crowdsourcing-projekt for unge. Tilmelding til projektet på www.museumlollandfalster.dk fra d. 29. november 2017.
Hvor: projektet foregår på Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: alm. entré til Stiftsmuseet, voksne 50 kr., børn u/18 år er gratis.